Пейка като морска вълна обогати градската среда в центъра на

...
Пейка като морска вълна обогати градската среда в центъра на
Коментари Харесай

Пейка като вълна краси новото пространство за отдих в Бургас

Пейка като морска вълна обогати градската среда в центъра на Бургас. Тя се намира на площад " Св. св. Кирил и Методий ".

Архитектурните й детайли са забавни и запаметяващи, могат да накарат човек да се усмихне, разясняват нововъдението от пресцентъра на общината. Целта е Бургас да се запомни като изобретателен град със своя характерна атмосфера.

Поредният дребен план е обособено като ново пространство за отдих и връзка, като жива връзка сред ул. " Алеко Константинов " и актуализирания Етнографски музей.

Визията показва съвременна органична вълнообразна форма, въодушевена от морето и търсеща образуване на присъща за града еднаквост. Основното тяло съставлява вълна от четири прогресивно намаляващи елементи, които оформят три бранша за сядане с разнообразни по височина седалки и облегалки. Последният бранш служи за декоративно озеленяване.

Финансирането на пейката е обезпечено по план " Път на културно-историческите полезности през вековете - осъществяване на консервационно-реставрационни действия в постройката на Етнографския музей и прилежащото дворно пространство и създаване на Улица на занаятите ". Средствата са набавени по Оперативна стратегия " Региони в напредък 2014-2020 ".

Изпълнител на плана е ГРИД-АИ - студио за високотехнологична архитектура и ексцентричен дизайн, допълниха от Община Бургас.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР