Певците Уил Ай Ем и Бритни Спиърс загубиха дело за

...
Певците Уил Ай Ем и Бритни Спиърс загубиха дело за
Коментари Харесай

Уил Ай Ем и Бритни Спиърс загубиха дело за плагиатство

Певците Уил Ай Ем и Бритни Спиърс изгубиха дело за плагиатство за песента си “Scream & Shout”, заведено през 2012 година от колежката им Тулиса Контоставлос, заяви Контактмюзик.

Присъдата по петгодишното дело в съда най-сетне беше произнесена и Уил Ай Ем и Бритни Спиърс ще би трябвало да признаят английската изпълнителка за една от авторките на песента. Освен това ищцата ще получи и 10% от правата за издание и приходите от шлагера.

29-годишната Тулиса твърдеше, че е написала въпросния шлагер от 2012 година дружно със звездата от групата “Блек айд пийс” Уил Ай Ем и е възнамерявала да включи парчето в първия си солов албум “The Female Boss” под името “I Don’t Give A F***”. Обаче продуцентите на Уил Ай Ем не харесали версията с Тулиса и предложили да включат на мястото й Бритни Спиърс.

“Тулиса беше гневна, когато песента й беше отнета и препоръчана на Бритни, изключително откакто я е написала. Това трябваше да е едно от огромните части в дебютния й албум”, сподели неизвестен източник пред в. “Метро”.

“Тя просто искаше да бъде приета за създател на една от най-големите поп песни през миналото десетилетие”, добави той.

И в действителност, “Scream & Shout” пожъна огромен триумф по света, когато излезе през ноември 2012 година Тя оглави класациите в 24 страни, в това число Англия, където беше продадена в над 860 хиляди копия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР