Певиците Лейди Гага и Бионсе, както и рапърът Кание Уест,

...
Певиците Лейди Гага и Бионсе, както и рапърът Кание Уест,
Коментари Харесай

Лейди Гага, Бионсе и Кание Уест спечелиха Грами

Певиците Лейди Гага и Бионсе, както и рапърът Кание Уест, завоюваха американските музикални награди " Грами " . Това се оповестява на уеб страницата на Националната академия за изкуства.

Бионсе, дружно с щерка си Блу Айви Картър, завоюва премията за най-хубав музикален видеоклип за " Момиче с кафява кожа ". Лейди Гага и Ариана Гранде завоюваха категорията за най-хубаво поп дуо / групово осъществяване с песента " Rain on Me ". На собствен ред Кание Уест с диска си " Jesus is King " завоюва премията за " Най-добър актуален християнски албум ".

Меган Пити завоюва музикалните награди Грами за най-хубав млад реализатор . Това бе обявено в неделя на церемонията по награждаването и се излъчва от CBS. 26-годишната изпълнителка от Тексас взе премията и за рап осъществяване за парчето " Savage " с присъединяване на Бионсе.

Казахстанският диджей Иманбек Зейкенов завоюва премията " Грами " в номинацията " Ремикс на годината ".

Певицата Били Айлиш печели " Най-добра ария за образни медии ".

Композицията ѝ " Не е време за умиране " (No time to die) е саундтрак към последния филм за специфичния сътрудник Джеймс Бонд. Айлиш стана най-младата певица, записала саундтрака за филм за Бонд.

Планирано е филмът да се появи по екраните за октомври 2021 година.

Видеото на Били Айлиш за Бонд е получило 4 милиона гледания дневно.

Британският реализатор Хари Стайлс завоюва първата си " Грами " в категорията за най-хубаво соло осъществяване.

Американската певица Бионсе е с девет номинации, в това число във водещите категории албум на годината и ария на годината .

След Бионсе с по шест номинации се подреждат американската изпълнителка Тейлър Суифт, английската певица Дуа Липа и рапърът Роди Рич.

Американският рапър и продуцент Джей Зи, който е притежател на 22 награди " Грами ", получава три номинации за 2020 година .

Южнокорейската група " Би Ти Ес " получи първата си номинация за кей-поп група.

63-та гала по Грами поради пандемията от ковид се организира в хибриден формат. Основните събития се развиват на няколко подиуми в Staples Center в Лос Анджелис (Калифорния), само че излъчванията се водят по едно и също време от клубовете Troubadour и Hotel Caf в Лос Анджелис Анджелис, спектакъл " Аполо " в Ню Йорк и музикалното заведение Station Inn в Нешвил, Тенеси. Наградите се присъждат за интервала от 1 септември 2019 година до 31 август 2020 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР