Певицата с български корени Силви Вартан пуска специален миниалбум в

...
Певицата с български корени Силви Вартан пуска специален миниалбум в
Коментари Харесай

Силви Вартан записа албум за Украйна: Войната ми напомни много образи и чувства от детството

Певицата с български корени Силви Вартан пуска специфичен миниалбум в помощ на Украйна. Това заяви самата тя на профила си във Facebook. Дигиталното му копие ще бъде оповестено на 13 май, а физически албумът ще е наличен от 26 май.

„ Когато видях облиците на украинците, които бягат от падащите бомби, бях в потрес. Това неизбежно ми подсети доста облици и усеща от детството ми ". С тези няколко думи Силви Вартан обобщава страстта, която я обзема на 24 февруари 2022 година при началото на войната в Украйна.

Родена на 15 август 1944 година в Искрец в България, Силви бяга от страната под руска окупация през 1952 година С родителите си и брат си Еди отиват в Париж. „ Бях единствено на 8 години, само че спомените ми са непокътнати. Не споделих нищо, само че снимах всичко. И даже обстановката да беше доста друга, тъй като ние не бягахме от война, а от брутална тирания, разбирам възприятията на украинския народ. Странна комбинация от облекчение е да избягаш от ужаса, страха от незнайното и тъгата да оставиш след себе си страната си, фамилията си, приятелите си, дома си без сигурност за завръщане... “

" Как да оказа помощ? Как да бъдем потребни? Какво да извършите, с цел да дадете малко топлота и поддръжка на украинския народ, който провокира удивление?

Певицата не мисли дълго и основава миниалбум от пет заглавия, облагите от които ще бъдат напълно дарени на UNICEF ​​в изгода на Украйна. „ С този славянски народ и комшия на България имаме едно и също ДНК. Имам в репертоара си доста песни, които припомнят моето детство в заточение, резистентност и независимост. Благодаря на моя екип в лицето на Филип Русо и моите правилни музиканти Марк Перие, Майкъл Охайон, Мишел Амселем, Оливие Балдисера и звукорежисьора Себастиен Гоие, които се отзоваха неотложно и презаписахме една от старите ми песни „ Одеса “.

Четири песни допълват този мини албум: главната и паметна „ Марица “, отдадена на реката в България, една от последните песни на Силви за 2021 година, превъзходната „ Le Bleu de la Mer Noire “, шлагерът „ Nicolas “ и " Imagine " на Джон Ленън, изпълнена на соло концерт в София през 1990 г.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР