Певицата Рина Саваяма, която живее във Великобритания от 26 години,

...
Певицата Рина Саваяма, която живее във Великобритания от 26 години,
Коментари Харесай

Промениха правилника на наградите БРИТ заради японска певица

Певицата Рина Саваяма, която живее във Англия от 26 години, получи правото да се състезава за премия Брит, въпреки и да не е английска гражданка, заяви Би Би Си.

Миналата година Рина Саваяма научава, че няма право да претендира за премия Брит или Мъркюри поради японското си поданство. Тя се среща с уредниците на премиите от Британска фонографска промишленост и съумява да ги убеди да ѝ дадат право да се бори за премия. Така съгласно новия устав всеки, живял във Англия през последните пет години, ще има право да се състезава в главните категории, написа Българска телеграфна агенция.

Саваяма има право на безграничен престой във Англия, само че няма английско поданство. Тя е запазила японския си паспорт, с цел да може да посещава роднините си, а Япония не позволява двойно поданство. Затова дебютният ѝ албум, носещ нейното име, не получи право за присъединяване за премиите Брит и Мъркюри.

В изявление пред " Вайб " предходната година певицата показа казуса си. Тя акцентира, че цялостен живот е живяла във Англия и получи огромна социална поддръжка.

Новите условия към кандидатите за премиите Брит са да са родени във Англия, или да имат английски паспорт, или да имат непрекъснато жителство във Англия повече от пет години.

Саваяма ще може тази година да претендира за премия Брит в категорията " Изгряваща звезда ", само че не и в главните категории, като най-хубав албум и най-хубава певица, тъй като албумът ѝ не съумява да се класира в топ 40. Той обаче е измежду получилите най-хубави мнения от издадените през 2020 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР