Певицата Кали казва сбогом на поп-фолка след 20 години успешна

...
Певицата Кали казва сбогом на поп-фолка след 20 години успешна
Коментари Харесай

След бясната чалгия 4-4-2, Кали къса с фолка, прави болкан латин джаз

Певицата Кали споделя довиждане на поп-фолка след 20 години сполучлива кариера зад тила си. Причината – през последните месеци изпълнителката на паметната " 4-4-2 " се е посветила на основаването на нов жанр. Става въпрос за BLJ или болкан латин джаз. Или другояче казано " Калиграф " - 12 музиканти, 9 инструмента, 1 зала, над 150 часа подготовка и подготовки.

" Създаваме нещо неповторимо, тъй като не имитираме и не подражаваме на никого. Внасяме стилово многообразие, което носи отпечатъка от дългогодишния опит на всеки един от нас. Да намеря съидейници беше най-трудната част! От там на сетне всичко потегли по вода Вярват в мен, тъй като са водени от същата пристрастеност, която води и мен - музиката, която извира от душата! Знам, че публиката ще усети силата, която влагаме в това, която вършим ", разяснява Кали пред " Монитор ".

Проектът включва 15 авторски композиции на основата на етно-латино-джаз музиката. Това са към този момент издавани през годините песни от репертоара на Кали, само че с изцяло нови аранжименти, дело на музикантите от група " БМХ ".

Музикантите, които чаровната брюнетка събира към себе си, са хора, които не се лимитират в съответни стилове и са с музикално обучение, а и с дълготраен опит на концертна сцена.

Сред тях са китаристът Ники Антов, който дълги години свири в оркестъра на българското радио, както и на доста самостоятелни концерти с починалата Ваня Костова, тромпетистът Сандо Сандов - дългогодишни концертни изяви с група " Уикеда ", пианистът Виктор Николов и други.

Идеята за " Калиграф " се ражда още преди две години.

" Винаги съм желала да пея с бенд зад тила си, само че клубовете, в които работех, избират дискотечен саунд, който е мъчно изпълним за жива тайфа. Аз съм от хората, които следват фантазиите си до дъно. Предпочитам акустичния саунд пред програмирания. Крайната цел е музиката да ми носи приятност и наслаждение и ето го резултата – " Калиграф "! ", безапелационна е Кали.

Певицата не се разграничава от кариерата си досега, просто продължава в друга посока.

" Надявам се, че ще ме последвате и ще бъдем дружно в това ново музикално начинание и ще сте мой коректив! Аз се вслушвам във почитателите си. В края на краищата върша музика, с цел да я споделя с всички, които желаят да я чуят! ", подканва тя феновете си.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР