Певицата и супермодел Карла Бруни получи френско гражданство през 2008

...
Коментари Харесай

Карла Бруни поискала френско гражданство от учтивост |

Певицата и супермодел Карла Бруни получи френско поданство през 2008 година, няколко месеца след брака си с тогавашния президент Никола Саркози. Как е станало това, описа някогашната първа дама (2008-2012), връщайки се към четирите си години в Елисейския замък в изявление за френското радио Europe 1.

Тя споделя, че приемала ролята си на първа дама като компаньон на президента и човек с представителни функционалности, когато това се изисква. Не желала хората да си мислят, че тя има лични упоритости в тази роля.

" Така че правех каквото се изискваше от мен и не се занимавах с друго с изключение на да съпровождам брачна половинка си и да представям Франция ", споделя Бруни, наблягайки на контраста с други първи дами - да вземем за пример Даниел Митеран.  " Не бях съвременна и не поемах провокации, нямах такова предпочитание ", споделя брачната половинка на Никола Саркози.

Бруни си спомня и занимателния си опит с френската администрация по отношение на поданството си през 2008 година. " Бях италианка, когато се омъжих. Отне доста време да стана французойка. Можех да гласоподавам за пръв път през 2009-а. Когато си натурализиран французин, би трябвало да обясниш за какво искаш френско поданство. Не знаех какво да отговоря на дамата от администрацията, която ме попита за какво. Казах: " От вежливост! "

Бившият супермодел споделя, че е запазила и италианското си поданство. Europe 1 напомня, че през юни 2008 година тя е споделила в изявление за " Либерасион ", че от три месеца към този момент не е италианка.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР