Певицата Ева-Мария Петрова, финалист в четвъртия сезон на X Factor,

...
Певицата Ева-Мария Петрова, финалист в четвъртия сезон на X Factor,
Коментари Харесай

Певицата от X Factor Ева-Мария Петрова: Мили управляващи, моля ви, нека сестра ми живее!

Певицата Ева-Мария Петрова, финалист в четвъртия сезон на X Factor, описа за нечовешкото отношение на страната към болните у нас. Повод за изповедта на финалистката в четвъртия сезон на риалитито е ориста на нейната сестра Кристина Петрова.

Добричлийката пусна покъртителен пост в обществените мрежи, от който научихме, че специалистите в Здравната каса са решили, че болната й сестричка има право да живее единствено до 18 години!

Ето цялата обява на певицата, която стигна до хиляди консуматори в социалнигте мрежи:

ЗДРАВНАТА КАСА РЕШИ,ЧЕ СЕСТРА МИ МОЖЕ ДА ЖИВЕЕ САМО 18 ГОДИНИ!

МОЛЯ не оставяйте безучастни...Моля за помощ, апелирам за разпространяване!

Здравейте, скъпи хора. Казвам се Ева-Мария, певица и актьор. Днес обаче ще приказвам от името на сестра ми Кристина, тъй като тя не може да приказва, не може да написа, не може да чете, само че тя има права!

Тя е ПЪРВОТО дете в България с диагнозата,,пропионова ацидурия” и ЕДИНСТВЕНАТА над 18-годишна възраст. За Държавата пълновръстен човек, за нас едно малко дете, за което ще се грижим до живот!

Криси получи ОТКАЗ от Здравната Каса за ЖИЗНЕНО ВАЖНОТО И ЛЕКАРСТВО, без което тя НЕ МОЖЕ ДА ЖИВЕЕ, без което тя е наказана на мудна..... сърцето не ми дава да го напиша!!!!

В България има още 4 деца със същата диагноза, които ПОЛУЧАВАТ това лекарство (храна),но те са под 18-годишна възраст! БРУТАЛНО Е...нали?! КОЙ закон реши, че сестра ми може да живее единствено 18 години?!

КОЙ реши, че след пълноправие тя може да спре приема на това лекарство?!Замислете се..нормално ли е това..? Кой я осъди? Това не е ли ДИСКРИМИНАЦИЯ? Но дано Ви обясня за самото заболяване.. Пропионовата ацидурия е извънредно рядко генетично заболяване, което не разрешава на организма да приема белтъчини, но никакви белтъчини и с цел да живее... тя би трябвало да приема към този момент разграден белтък, това е храната (лекарство), за която през днешния ден се борим.

Ако тя спре банкет, в нейното тяло ще се натрупа амоняк, който ще я докара до кома и съдбовен край! 18 години получавахме храната от Фонда за лекуване на деца в чужбина, от Българската Коледа, само че те поемат деца до 18-годишна възраст и би следвало след пълноправие Здравната Каса са продължи да обезпечава лекарството, само че..НЕ! ТЯ ОТКАЗА без никакъв различен вид..

Те оставят това слънчице на произвола на ориста..Принудиха майка ми да прави играчки, да ги продава, с цел да изкара пари, вместо да стои у дома и да гледа детето си, което има още куп съпътстващи болести..като епилепсия, изостанало развиване..извинявайте..обърках..вярно..тя към този момент не е дете!

Събрахме парички, които ще обезпечат лекарството за 5 месеца, следва да направя концерт, само че това не е решението, до по кое време ще го вършим?

АМИ АКО НАС УТРЕ НИ НЯМА!? Сърцето ми се къса, усещам се безсилна...

Моля Ви, скъпи ръководещи, скъпи хора.. дано този път има промени..

Моля Ви..променете закона! Всички вие имате деца, братя,сестри..ами в случай че това бяха те..Нямаше ли да извършите и НЕВЪЗМОЖНОТО с цел да им помогнете?!

Не поисквам на никой да върви по пътя,по който вървим ние в този момент и въпреки всичко имам вяра, имам фантазия, че НЯКЪДЕ ТАМ НЯКОЙ ще помогне!

Днес приказвам от името на Криси, момичето..което макар че не може да приказва..ни подарява с голяма обич! Бъдете здрави благи хора, бъдете положителни...
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР