Певицата Бионсе получи най-много номинации за наградите Грами - девет

...
Певицата Бионсе получи най-много номинации за наградите Грами - девет
Коментари Харесай

Бионсе с най-много номинации за наградите "Грами"

Певицата Бионсе получи най-вече номинации за премиите " Грами " - девет на брой, с което изравни върха на брачна половинка си Джей-Зи за най-номиниран актьор в историята на водещите музикални оценки.

Бионсе и Джей-Зи имат общо по 88 номинации за " грамофончетата ", присъждани от американската Национална звукозаписна академия.

Три от номинациите за Бионсе са в категориите, наречени Голямата четворка (албум на годината, запис на годината, ария на годината и най-хубав нов изпълнител). В категориите за ария и запис на годината изпълнителката ще се съревновава с парчето " Break My Soul ", а за албум на годината - с " Renaissance ", с който " нагази " в денс музиката.

Рапърът Кендрик Ламар е с осем номинации за премиите " Грами ", следван от Адел и Бранди Карлайл с по седем. Хари Стайлс, Мери Джей Блайдж, Фючър, диджей Калед, артистът и създател на песни Дъ-Дрийм и мастеринг инженерът Ранди Мерил са с по шест.

Близо половината от водещите номинирани тази година, оповестени от звезди на музиката като Оливия Родриго, Джон Леджънд, Машин Гън Кели и Смоуки Робинсън, са дами, а над половината - цветнокожи, означават от звукозаписната академия.

" Това ме кара да се усещам доста горделив, само че и да съзнавам обстоятелството, че би трябвало да поддържаме работата, която сме свършили ", сподели Харви Мейсън младши, основен изпълнителен шеф на Националната звукозаписна академия. Той съобщи, че е реализиран прогрес в системата за гласоподаване, учредена на партньорски решения, както и в увеличението на броя на членовете, само че към момента има вяра, че може да се реализира по-голям напредък.

Тази година бяха добавени пет нови категории, измежду които за текспописец на годината, които съгласно Мейсън младши ще допринесат за повишението на разнообразието на най-престижните музикални оценки.

Бионсе, дамата с най-вече " грамофончета " в историята - 28, може да счупи върха на британско-унгарския диригент Джордж Шолти, в случай че завоюва четири награди. От 1997 година Шолти държи върха за най-награждаван актьор с 31 оценки.

За първи път в сполучливата си кариера Бионсе ще се съревновава в денс категории, както със седмия си студиен албум " Renaissance ", по този начин и с хитовото си парче " Break My Soul ". Певицата е с номинации и в категории за темп енд блус.

Освен " Renaissance " на Бионсе, във водещата категория за албум на годината са номинирани " 30 " на Адел, " Voyage " на АББА, " Un Verano Sin Ti " на Бед Бъни, " Good Morning Gorgeous`` (Deluxe) " на Мери Джей Блайдж, " In These Silent Days " на Чарли, " Music of the Spheres " на " Колдплей ", " Mr. Morale & the Big Steppers " на Кендрик Ламар, " Special " на Лизо и " Harry`s House " на Хари Стайлс.

Парчетата, номинирани в категорията за запис на годината с изключение на " Break My Soul " на Бионсе са " As It Was " на Хари Стайлс, " Woman " на Доджа Кет, " Easy On Me " на Адел, " Don`t Shut Me Down " на АББА, " Good Morning Gorgeous " на Мери Джей Блайдж, " Bad Habit " на Стив Лейси, " The Heart Part 5 " на Кендрик Ламар, " About Damn Time " на Лизо и " You and Me On the Rock " на Чарли в съдействие с " Луциус ".

За премията за ария на годината, която се присъжда за авторство, ще се съревновават основателите на " About Damn Time " на Лизо, " All Too Well (10 Minute Version) (The Short Film) " на Тейлър Суифт, " As It Was " на Хари Стайлс, " Bad Habit " на Стив Лейси, " Break My Soul " на Бионсе, " Easy On Me " на Адел, " God Did " на диджей Калед, " The Heart Part 5 " на Кендрик Ламар и " Just Like That " на Бони Райт.

Три от петте номинации за Джей-Зи са за песента " God Did " на диджей Калед, записано в съдействие с Рик Рос, Лил Уейн, Джон Леджънд и Фрайдей.

В четвъртата водеща категория за най-хубав нов реализатор са номинирани Анита, Омар Аполо, ДОМи и Джей Ди Бек, Муни Лонг, Самара Джой, Лато, " Манескин ", Тоби Нигуе, Моли Тътъл и " Ует Лег ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР