Певицата Анита Пойнтър от групата The Pointer Sisters почина на

...
Певицата Анита Пойнтър от групата The Pointer Sisters почина на
Коментари Харесай

Почина Анита Пойнтър от групата The Pointer Sisters

Певицата Анита Пойнтър от групата " The Pointer Sisters " умря на 74-годишна възраст, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Формацията бележи най-големите си триумфи през 70-те и 80-те години

на предишния век с шлагери като " Fire ", " Say So ", " He's So Shy ", " Slow Hand " и " I'm So Exited ". През 1975 година групата печели премия " Грами " с песента " Fairytale ". 

Анита Пойнтър е умряла от рак в събота в дома си в Бевърли хилс, заобиколена от фамилията, разгласи нейният представител Роджър Нийл. 

Тя е втората от четирите сестри, които стартират да се изявяват на музикалната сцена като дует Джун и Бони през 1969 година Скоро по-късно стават трио, защото Анита се причислява към тях, напускайки работата си като секретарка, се споделя в публична биография.

По-късно " The Pointer Sisters " стават квартет с Рут, която е единствената от сестрите към момента жива .

Бони напуща групата в края на 70-те и те стават още веднъж трио. Сестрите Пойнтър също имат двама братя Фриц и Арън.

Дъщерята на Анита - Джейда, умря през 2003 година и тогава певицата пое грижите за развъждането на внучката си Рокси Маккейн Пойнтер.

" Дълбоко сме натъжени от загубата на Анита, само че се утешаваме, като знаем, че в този момент е с щерка си Джейда и със сестрите Джун и Бони, в мир. Тя беше тази, която ни събираше толкоз дълго време. Любовта ѝ към нашето семейство ще живее във всеки от нас ", се споделя в изказване на семейството.

Сестрите порастват, пеейки в хора в църквата в Оукланд, Калифорния, в която татко им е просветител.

В дебютния албум през 1973 година е включен и първият им шлагер сингъл " Yes We Can Can ".

През последните години групата " The Pointer Sisters " продължи със театралните си изяви, като Рут пее дружно с щерка си Иса и внучката си Садако.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР