Певецът Васил Гюров спаси баща и детето му от удавяне

...
Певецът Васил Гюров спаси баща и детето му от удавяне
Коментари Харесай

Певецът Васил Гюров спаси баща и дете от удавяне в морето

Певецът Васил Гюров избави татко и детето му от удавяне на 13 август на плаж " Корал " след края на работното време на спасителите.

12-годишно дете е влезнало във водата при мъртво неспокойствие, а татко му се хвърлил след него да го избавя.

" Бях останал да си изсвирвам, като чух, че някой вика за помощ. Имаше събрало се голям брой, вълните дърпаха във вътрешността, а хората бяха влезнали след дребното дете, което не можеше да излезе от водата. Баща му се хвърли да му оказва помощ, на стартира и той да потъва. Някои от натрупалите се също се опитваха да оказват помощ, само че без триумф ", споделя пред " България Днес " Васил Гюров.

По това време вълните са повече от 2 метра, а мъртвото течение дърпа във вътрешността в морето. Певецът се втурват с дъска за сърф на помощ с още двама негови другари.

 Снимка: Скрийншот

Успяват да задържат на дъска бащата и детето, които към този момент са били в полусъзнание.

" Имахме шанс всичко да завърши наред. Първо тръгнахме с въже, видяхме, че няма да станат нещата с него. Успяхме да ги качим на сърф дъска, от самото начало ги държахме трима индивида и благодарение на хората от брега да ни издърпат ", сподели Гюров и.

Музикантът предизвести, че плажът е рисков и би трябвало да се внимава.

" Съветът ми към всички летуващи на " Корал " е да не не помнят, че морето там е доста рисково и когато има неспокойствие, стават течения, защото има две плитчини, има рифове и долу под повърхността се образуват разнообразни придвижвания на водата, които не се виждат извън. Тези тъмни ями, водата ги оттича, там става като река и хората не си дават сметка, че наподобява единствено плитко. Притеснението идва, когато стартира да ги завлича и не могат да се върнат. И когато се появи суматохата, а и талази има, става съдбовно. Имало е и случаи, при които вълните основават доста звук и няма по какъв начин да чуеш даже, че някой вика за помощ ", споделя артист.

Музикантът е безапелационен, че би трябвало да имам почит към морето и да не се влиза, когато няма спасители.

" Да знаете, че няма кой да ви помогне, в случай че се случи нещо в морето. Отговорните органи имат работно време и нямат катер - " Морска администрация " пристигнаха пешком, когато към този момент всичко беше завършило. Линейката за района е една. Така че не си играйте с живота ", поучава още китаристът.

" И отново споделям, че за мен най-голямото благополучие бе, че и момчето, и бащата се възвърнаха, бяха в болница, доколкото знам. В последната секунда го спасих и беше шанс - за него, и за нас. Но пък съм бил и очевидец на други сходни обстановки, които приключват съдбовно. Мисля, че всеки на моето място би постъпил по същия метод. Но хора, пазете се! ", приключва Васил Гюров.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР