Певецът, музикален продуцент, текстописец и композитор Добрин Векилов-Дони продължава да

...
Певецът, музикален продуцент, текстописец и композитор Добрин Векилов-Дони продължава да
Коментари Харесай

Защо Дони се превърна в скелет?

Певецът, музикален продуцент, текстописец и композитор Добрин Векилов-Дони продължава да линее със страшни темпове. Той става все по-слаб от ден дневно и към този момент се стопил до под 50 кг. Лицето му пък e като на дъртак на смъртно легло.

Фотографите на „ Уикенд ” нееднократно са щракали кльощавия Дони и в столицата, и в морските ни курорти. Всеки път 52-годишният музикант стряска минувачите с тънки като щеки крайници, които нормално обува във впити дънки, които вършат визията му още по-комична. Нелепо под залинялото тяло наподобяват и големите му обувки вид танк, с които музикантът върви непроменяемо в последните няколко години.
В последните 2-3 години Векилов е стопил над 35 кг. от телесното си тегло. Причината за фрапантното му намаляване обаче не е здравословен проблем, както несъмнено мнозина си мислят, а увлечението му по източните учения и практики. Заради манията си по йогизма, артистът си е наложил специфичен хранителен режим, учреден на суровоядството. Сега той яде най-вече необработени термично плодове и зеленчуци. Вместо да го подмлади, манията на Дони по здравословния метод на живот очевидно го е състарила.

Музикантът шокира със злокобния си тип феновете на Българска национална телевизия. В новото си злощастно шоу „ Събота вечер с Дони ”, което имаше единствено две издания, преди създателя да го спре самичък, пееца бе като манекен на Аушвиц. Немощният му тип на аскет, гладувал 7 години в Тибет отприщи голям брой мнения в обществените мрежи. Не е загадка, че в края на 90-те години Дони залитна по източните философии. През 1996 година музикантът бе измежду групата актьори, които стигнаха до подножието на връх Еверест. Оттогава той няколко пъти пътува до Индия, Непал и Тибет и всякога се завръща още по-изкушен от магията на тамошния дух, манастирите и прераждането. Постепенно Дони фрапантно ограничи своето меню и промени визията си. Очевидно е, че той не редува хранителния си режим с тренировки, по тази причина въпреки и да е слаб, кожата му наподобява увиснала. По време на многочислените си пътешествия до Изтока, Дони е посетил свещените реки Инд и Ганг, Тадж Махал, храмове на Кришна, Пенджаб и Делхи. В началото пътешествал с лидер. „ Той знае къде да се отиде, какво да не се яде, по какъв начин да се къпеш в банята, какъв брой пъти да си търкаш ръцете със сапун – значими неща, с цел да не хванеш заболявания. Защото в самия Делхи има проказа. А и би трябвало да се пръскаш непрестанно срещу маларийни комари ”, разказвал е Дони.

Впоследствие почнал да провежда странстванията си напълно самичък . Сприятелил се с непалеца Махеш Шрещра, който преди години приключил МЕИ и работел като хидроинженер с доста планове в Непал. Всеки път Махеш посрещал и изпращал Дони и му осигурявал заслон.
Музикантът дотолкоз бил впечатлен от източните религии, че трансформирал и  прическата си съгласно тамошните обичаи. Изпълнителят на „ Уморени крила ” стана гологлав също като своя кумир Далай Лама. Дори в студиото на Дони висяла закачена фототипна карта на Тибет с молитвени знаменца по нея. Това била универсална мантра за мир и съчувствие по целия свят.

Откакто се захласна по източните религии, всеки негов ден започвал със сутра (молитва) и медитации, в които употребявал специфична гривна, допряна от най-висшия нравствен лидер на Тибет – Далай Лама. „ Купих си я от Дарамсала, където живее Далай Лама. Мънистата са направени от кости на тибетски крепък. Купува се единствено на няколко места в Тибет. Всичките са със 108 зърна – мистично число за целия Изток. Имах опцията да се здрависвам с Далай Лама, при което той докосна гривната ми. Оттогава не я смъквам от ръката си и имам вяра, че ме  закриля ”, уверен е музикантът.
Манията на Дони по Изтока стигна до такава степен, че възпламени по нея и брачната половинка си Нети. Двамата са посетили Индия, Непал и Тибет и даже започнаха да учат тибетски. „ Вече можем да изписваме „ О, мане, падне хунг ” на тибетски ”, хвали се пеещата актриса, която носи тайнствен медальон, на който е изписана въпросната мантра. Артистичното семейство възнамерявало да заведе при Далай Лама и 8-годишната си дъщеря Лилия. 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР