Певецът Хаджипур получи присъда от три години и осем месеца

...
Певецът Хаджипур получи присъда от три години и осем месеца
Коментари Харесай

Иранският певец Шервин Хаджипур е осъден на затвор заради протестния химн на Махса Амини

Певецът Хаджипур получи присъда от три години и осем месеца по обвинявания в „ агитация против системата “ и „ поощряване на хората да стачкуват “. Той завоюва Грами предходната година, връчена от първата дама на Съединени американски щати Джил Байдън, за песента му „ Baraye “ – „ мощен и лиричен апел за независимост и права на дамите “.

Шервин Хаджипур, иранският артист, който завоюва Грами, връчен от първата дама на Съединени американски щати Джил Байдън , беше наказан на повече от три години затвор поради неговия химн, подкрепящ митингите през 2022 година гибелта на Махса Амини.

Хаджипур разгласява в Instagram в петък (1 март), същия ден, в който Иран организира своите парламентарни избори, което наподобява е част от присъдата против него.

В него се споделя, че Хаджипур е получил присъда от три години и осем месеца по обвинявания в „ агитация против системата “ и „ поощряване на хората да стачкуват “. Съдът издаде присъдата си частично, тъй като откри, че той не е изразил вярно страдание...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР