Peugeot разкри нови подробности за програмата си за завръщане в състезанията за

...
Peugeot разкри нови подробности за
програмата си за завръщане в
състезанията за
Коментари Харесай

Новият пистов хиперкар на PEUGEOT и TOTAL

Peugeot разкри нови детайлности за програмата си за завръщане в състезанията за устойчивост на FIA- FIA World Endurance Championship (FIA WEC), през 2022 година, като разпространи първите изображения на новата си спортна кола.

Проектът Le Mans Hypercar (LMH) на PEUGEOT и Peugeot Sport, реализиран в съдействие с TOTAL, ще бъде електрически хибриден хиперавтомобил, който ще разполага с мощност от 680 конски сили и четири задвижващи колела.

"Льо Ман е Светия Граал на автомобилния свят ", разяснява Жан Филип Импарато, изпълнителен шеф на Peugeot. "Това е надпреварата, което определя кой да го завоюва. За нас това се равнява на 3 победи, само че също така безкрайно твърдоглавие, сълзи и наслада и изключителен екипен дух с TOTAL, с който ние през тази година означаваме 25 години съдействие ".



От Peugeot разясняват, че изборът за включване на LMH категорията е продиктуван от няколко аргументи, една от които е свободата по повод на аеродинамиката, която предлага тя. "Тази категория сплотява цялата наша компания и нашия обсег, който включва елементи и технологии, сходни на тези от нашите серийни коли ", споделя Импарато. "С този ангажимент, Peugeot разкрива нова тематика, тази на neo performance. Ние се връщаме в надпреварите за издръжливост, тъй като имаме възможност развием спорта по един друг метод, с хибридизацията на горивото и електричеството. Peugeot Sport трансформира своята идентичност и стартира емблемата си за електрифицирани суперспортни автомобили- PEUGEOT SPORT ENGINEERED с първия си модел- 508: 360 конски сили, задвижване на четирите колела и CO2 излъчвания от 46 грама. "
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР