Петьо Еврото и Любена Петрова са в развод и прехвърлят

...
Петьо Еврото и Любена Петрова са в развод и прехвърлят
Коментари Харесай

4,155 млн.лв. изчистиха Еврото и Любена през Хърсев, преди тях милиардерката Ружа Игнатова и Манолев от Магнитски: BIRD.bg

" Петьо Еврото и Любена Петрова са в бракоразвод и трансферират скъпи парцели на компания на финансиста Емил Хърсев. Той твърди, че това било по контракт за доверително ръководство. Но многомилионните покупко-продажби пораждат подозрение за пране на пари ”, разкрива проверяващият уебсайт BIRD. bg .

 

Напомняме, че двойката стана известна около абсурда Осемте джуджета, само че в този момент покупко-продажбите по документи икономисват пояснения за 4 154 501, 40 лева, които Национална агенция за приходите на смяната, несъмнено, в никакъв случай не е и търсил да разбере от кое място са. Защото не са декларирани, обяснява BIRD.bg.

 

" През 2018 година Любена Петрова се снабдява с огромна вила в с. Кладница. За къщата в полите на Витоша с 430 кв.м. разгъната застроена повърхност младата бизнес дама заплаща 313 000 лв.. Няма данни за ипотека или заем за придобиването на този парцел.

 

На 10 март т.г. същият парцел е продаден от съсобствениците Петьо Петров и Любена Петрова за 3 911 660 лева Купувач е компанията Мира Дива ООД, следена от финансиста Емил Хърсев ”, написа BIRD.bg, а пред уеб страницата Хърсев признава, че става въпрос за фактическата делба на фамилното им имущество след бракоразвод.

 

" Едновременно с това Мира Дива придобива от същите продавачи апартамент от 96 кв.м. на ул. Луи Айер в София за 645 423,9 лева И тази договорка е извънредно преференциална за Любена и Еврото, защото апартаментът е добит през 2016 година от Любена единствено против 89 582,5 лева

 

Така единствено от тези две имотни покупко-продажби фамилията " оправдава " над 4 милиона лв. ( 4 154 501, 40 лева.), само че това не е всичко.

 

Други имотни придобивки на Любена Петрова минават през две компании: Ел Пи Логистик и  Би Ен Ди – Билд Ню Дей. От 13 март т.г. и двете компании към този момент са благосъстоятелност на Мира Дива ООД. Прехвърлянето на дяловете на Ел Пи Логистик е станало против 70 000 евро, а дяловете на Би Ен Ди – Билд Ню Дей са оценени на 750 000 евро. Тези суми са прекомерно скромни спрямо оценката на недвижимото имущество на Ел Пи Логистик и  Би Ен Ди – Билд Ню Дей.

 

Това не е първата забавна финансова акция с недвижимости на фамилията, прецизира уеб сайтът на сътрудниците: " През 2020 година следствие на BIRD разкри, че Любена Петрова е спечелила 1,5 милиона лв. от продажба на парцели, като в това време се е сдобила с първокласна къща в Бояна за най-малко 2 милиона лв.. Стойността на тези имотни придобивки се разминаваше значително с публично заявените приходи, откри изследване на БРРД. Името на Петрова се свързва и със скъпи парцели в центъра на Солун.

 

Любена Петрова е брачна половинка на някогашния следовател Петьо Петров с название Еврото...

Дори и всички тези придвижвания да са в границите на делбата на имущество при бракоразвод, прави усещане от една страна шокиращата разлика в цените на парцелите при придобиването и при продажбата им, а от друга – подценената стойност на дяловете на компаниите, по отношение на цената на имуществото, което те владеят.

 

През годините станаха известни и други съмнителни финансови интервенции на Хърсев с лица и компании, имащи проблематична известност. Така да вземем за пример къщата за посетители на някогашния зам.-министър Александър Манолев, издигната с  европейски средства, беше ипотекирана против заем от компания на Емил Хърсев. Няколко елитни парцела в София, свързвани с криптокралицата Ружа Игнатова (б.р.издирвана в целия свят за афери, оценени от Съединени американски щати на най-малко 4 милиарда $, само че " изпусната ” от България да се качи на постоянен полет за Атина), също се оказаха в патримониума на компании, водещи се на финансиста ”.

 

Пламен Валентинов

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР