Петьо Блъсков, който обикновено винаги е бил с властта и

...
Петьо Блъсков, който обикновено винаги е бил с властта и
Коментари Харесай

Георги Лозанов: Петьо Блъсков винаги е бил с властта, а сега иска да се прави на жертва

Петьо Блъсков, който нормално постоянно е бил с властта и към властта като позиция, в този момент внезапно желае да се направи на жертва и на репресиран от тази нова власт. Това съобщи пред БНР медийният специалист доцент Георги Лозанов .

Припомняме, че по-рано тази седмица в редакцията на изданието, откакто от август месец министърът на културата Велислав Минеков сигнализира, че медията хиляди левове за наем и други разноски.
Сагата с вестник " Труд ": За свободата на словото и неплатените наеми
Запечатването на редакцията на вестник " Труд " - спор за неплатен наем или просто мотив за принуда против свободата на словото? И двете...

По думите на Лозанов централния въпрос в проблема с вестник " Труд " е има ли законни учредения за изнасянето на редакцията от пространствата на Министерството на културата. Според него вместо да се организира диалогът за господство на закона, " стартира едно мощно и мощно политизирано говорене за медиите ".

" Този диалог трябваше да стартира и да приключи със законните учредения, с които министерството на културата е изнесло редакцията от тези пространства. Но тук явно има мощни имиджови желания – и от страна на министъра на културата, и от страна на Блъсков. Министърът на културата през този проблем желае да се съобщи като най-активен и самоуверен герой против ГЕРБ. Това е конструиране на два имиджа и конфликтът посред им им оказва помощ ", добави специалистът.

Реакцията на министерството е отвън наличието на медията, счита Лозанов, който не вижда медийна взаимност в тази ситуация с " Труд ".

" Ти, в случай че се превърнеш в медия мъченик, това не става в последния миг. Трябва да имаш медийна биография, върху която да стъпиш и която да те е декларирала като медия, която се употребява от свободата на словото и самата тя е демонстрация на независимост на словото. А освен в последния миг, когато възникне проблем, да очакваш някаква реакция и отбрана от страна на обществото, поради това, че си медия ", добави Георги Лозанов. 

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР