Петя Неделчева влезе в Книгата на рекордите на Гинес. Тя

...
Петя Неделчева влезе в Книгата на рекордите на Гинес. Тя
Коментари Харесай

Най-успешната ни състезателка по бадминтон Петя Неделчева влезе в Книгата на Гинес

Петя Неделчева влезе в Книгата на върховете на Гинес. Тя е отличена за най-дълго разиграване в формален мач - 154 удара. Това се случва в дуел на 18 март 2010 година на двойки дами сред Неделчева и Анастасия Руских (Русия) против японките Шидзука Мацуо и Мами Наито на шампионат в Базел.

" Най-дългото разиграване в формален мач е 154 удара по време на третия гейм в срещата сред Петя Неделчева и Анастасия Руских (Русия) против японките Шидзука Мацуо и Мами Наито във втория кръг на двойки дами на шампионата Swiss Open в Базел (Швейцария) на 18 март 2010 година ", се споделя в формалното известие на Книгата на върховете на Гинес.

Петя Неделчева приключи спортната си кариера преди няколко години и сега е основен треньор на националния тим на България. Тя е е най-титулуваната българска бадминтонистка. Участва на три летни олимпиади - в Атина 2004 (пето място), в Пекин 2008 и в Лондон 2012. Печелила е шест пъти Европейската купа.

От 2009 година стартира да играе на двойки с рускинята Анастасия Руских. Двете имат сребърен орден от европейското състезание в Манчестър през 2010-а. Тези триумфи изкачват двойката до трети място в международната класация по бадминтон.

Общо в кариерата си Петя Неделчева има над 60 трофеи от разнообразни шампионати.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР