Петя Дубарова е поместена в раздел Лю­бовтаПовече съвременни автори и

...
Петя Дубарова е поместена в раздел Лю­бовтаПовече съвременни автори и
Коментари Харесай

„Балкански синдром“ влиза в учебника по литература

Петя Дубарова е поместена в раздел „ Лю­бовта ”


Повече модерни създатели и нови творби като комедията на Станислав Стратиев „ Балкански синдром ” и стихотворението „ Посвещение ” на Петя Дубарова в часовете по български език и литература. Тази опция е зале­гнала в одобрените образователни стратегии за XI и XII клас.

Новите стратегии по математика, гражданско обучение, непознат език и физическо образование също към този момент са факт. Преподаването по тях ще стартира от образователната 2020/2021 година, оповестиха от просветното министерство.

Една от най-сериозните промени е по български език и литература. По предложение на преподавателите е решено наложителните текстове в програмата да са разпределени в 9 разнообразни тематики – „ Родното и непознатото ”, „ Любовта ”, „ Вярата и вярата ”, „ Трудът и творчеството ”, „ Миналото и паметта ”, „ Обществото и властта ”, „ Животът и гибелта ”, „ Природата ” и „ Изборът и раздвоението“, като е дадена опция за избиране на спомагателни творби. Така съгласно специалистите не са налице създатели и творби, които да липсват или отпадат от стратегиите по литература.

Всичко по тематиката в броя на вестник „Труд“ в петък.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР