Петя Буюклиева е сред българските изпълнители, които имат дългогодишни впечатления

...
Петя Буюклиева е сред българските изпълнители, които имат дългогодишни впечатления
Коментари Харесай

Петя Буюклиева: Откритие е музикалната перла на България

 Петя Буюклиева е измежду българските реализатори, които имат дългогодишни усещания от музикалния фестивал " Откритие “, който тази година отбелязва своята 30-годишнина. Тя съпътства фестивала съвсем от самото му начало. През годините е била като специфичен посетител и член на журито. Изпълнителката готви изненада за концерта във Варна, по случай 30-годишнината на фестивала. В юбилейната година тя се връща обратно във времето с къси мемоари.

Като погледна обратно, виждам и себе си в историята на " Откритие “. Още през цялото време съм била жури, един път дори и ръководител, изнасяла съм мои рецитали на сцената му с известни балети, рок група " Конкурент “, детско шлагерно студио " Да “ и в дуети с интернационалните реализатори. Имам мемоари още от 1995 година, когато след мой рецитал се оказа, че в публиката са участвали интернационалните продуценти, които, впечатлени, ме поканиха да изнеса рецитали в Швеция, Финландия и Холандия. С Доно Цветков съм печелила награди на интернационалните в Турция и в Казахстан – " Гласът на Азия “.

Прекрасно е, че на сцената на " Откритие “ си дават среща артисти и техните мениджъри от доста страни и с изключение на, че обменят музикален опит и сверяват часовниците си, стават другари, разменят между тях предложения за участия в други интернационалните фестивали в Европа и Русия. " Откритие “ е дипломат на музиката и гения по целия свят.

Бих споделила, че " Откритие “ е музикалната перла на България и не инцидентно честваме неговата 30-годишнина. Комплименти за неговия основател и музикален продуцент Доно Цветков, който през всички тези години съумя да утвърди името му. Въпреки и хубавите, и сложните моменти не престана да дава опция както на млади, по този начин и на одобрени реализатори от целия свят да изявят себе си, да блеснат и да се трансфорат в открития!

Очаквайте още вести за 30-годишнината на " Откритие “ и усещания на участници в предишните му издания.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР