Петя Банкова излиза на свобода под парична гаранция в размер

...
Петя Банкова излиза на свобода под парична гаранция в размер
Коментари Харесай

Пускат срещу 10 хил. лв. гаранция шефката на Агенция Митници

Петя Банкова излиза на независимост под парична гаранция в размер на 10 000 лв.. Не е отпаднало обоснованото съмнение, само че няма заплаха да извърши друго закононарушение.

Освен това здравословното й положение е влошено. Тя беше арестувана при започване на април в така наречен " спекулация " Митници ", дружно с татко и наследник Марин и Стефан Димитров за търговия с въздействие, корупция, контрабанда и пране на пари. По аферата са обвинени още някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев и Никола Николов - Паскал.

Паричната гаранция беше поискана, както от юристите на Петя Банкова, по този начин и от самата прокуратура с причините, че през последните четири месеца от общо 6, Петя Банкова е била най-вече в лечебни заведения и се е лекувала от тежко онкологично заболяване. Самият прокурор по делото сподели, че с цел да може Петя Банкова да се лекува дейно, освен нейната независимост не би трябвало да бъде лимитирана в изискванията на следствения арест, само че даже слагането на мярка " под домакински арест ", би попречило на нейното лекуване.

Освен това на 10 октомври тя е дала показания в качеството си на обвинен и по този метод е съдействала на следствието. Факт, който е регистриран от прокуратурата и от арбитър Тони Гетев, който се произнесе по делото по мярката за неотклонение.

Адвокатите й упорстват, че от 18 тома дело от началото на следствието, когато Банкова е била арестувана, досега материалите за следствието са нарастнали до 82 тома.

Пред съда Петя Банкова не сподели нищо друго с изключение на, че се причислява към пледоарията на своите юристи за по-лека мярка.

Прокуратурата разгласи, че към този момент са изпратени всички документи за настояването на екстрадиция на Паскал от република Сърбия, където беше арестуван преди към две седмици в Белград.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР