Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста, реши Софийският

...
Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста, реши Софийският
Коментари Харесай

Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста

Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста, реши Софийският апелативен съд, съобщи кореспондент на  " Фокус " .

Делото за мярка на Петя Банкова и Стефан Димитров пред Софийски апелативен съд стартира с двучасово забавяне. Причината е ново обвиняване за насила на Банкова. Съпругът на Банкова Делян Тенев също е част от защитния екип на обвинената.

Защитата на Стефан Димитров уточни, че " това дело по своята същина е отвън рамките на правото, тъй като се вземат поради не доказателства, а хипотези ".

Според юристът на Димитров мярката за неотклонение " задържане под стража " е постановена под публичен и медиен напън. " Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов също е разпитан. Според отбраната неговите показания са тенденциозни и целят да уличат Димитров и Живко Коцев. " Пълен парадокс е очевидецът с загадка идентичност, именуван АС16 ", добави той.

Свидетелят твърди, че е имало среща сред Тенчо Тенев, Живко Коцев, шефът на " Вътрешна сигурност " Георги Георгиев и Стефан Димитров.

Димитров и Коцев пристигнали дружно, а на тази намира се търсели разновидности да се дискредитира вътрешният министър и Живко Коцев да стане вътрешен министър ", уточни юристът на Димитров.Това са показанията на тайния очевидец.

Защитата на Димитров назова тези показания " нелепости ", целящи да придадат различен колорит на делото. " Стана ясно, че има още един скришен очевидец - АС15. Получаваме нови обвинявания 5 минути преди делото. В болшинството от показанията тезите са единствено догатки ", съобщи отбраната.

" Миналата седмица получих пристъп. От ВМА желаеха да ме одобряват, аз отхвърлих. Но продължава. Отслабнах 7 кг. Изолиран съм, бълвам, вие ми се свят ", по този начин Димитров изиска по-лека мярка и добави, че " постоянно е съдействал на полицията и се надява " тази журналистическа мощност да бъде и такава, когато невиността ми бъде потвърдена и би трябвало да изчистя името си. "

Адвокатът на Петя Банкова Аделина Натина уточни, че новите обвинявания против Банкова основават " ненормална процесуална атмосфера ". Според юрист Натина няма доказателства за ОПГ. " Странно е, че по второто обвиняване за насила - огромна част от преместването на чиновници е било за " покачване ", множеството са от Митница " Бургас ".

Според Натина по това време резултатите на Митница " Бургас " са отлични, тогава също са хванати рекордни количества кокаин - към 170 кг. Банкова е упрекната и в корист с власт. " Банкова е имала право да извърши тези назначения ", съобщи отбраната на Банкова и добави, че Банкова е майка на две деца на 6 и 14 години, неосъждана е и не е публично рискова.

" През цялата си кариера съм защитавала единствено държавния интерес, по този начин управлявах Агенция " Митници ", видно е и от резултатите. Не съм правила никакви закононарушения. Дори в данъчната си декларация включвам, че давам апаратамент чартърен. Ситуацията, в която се намирам е неуместна ", сподели Петя Банкова в съда.

Прокуратурата уточни, че упорства за най-тежката мярка - " задържане под стража " и за двамата обвинени. Според обвиняването има задоволително доказателства за обосновано съмнение за виновност. Защитата попита " за какво другият член на незаконната група -  е пуснат под гаранция? "
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР