Петя Банкова е с много високи морални качества. Винаги е

...
Петя Банкова е с много високи морални качества. Винаги е
Коментари Харесай

Банкова имала информация, че пари от наркотици ще се използват за купуване на изборите

„ Петя Банкова е с доста високи морални качества. Винаги е била доста сензитивна на тематика корупция. Тя разруши канали, които са събирали подкупи по всевъзможни митнически и полицейски пунктове. Банкова имаше данни, че с парите от наркотиците, които бяха арестувани на частно пристанище в Бургас в пратка с банани, са щели да се употребяват за пазаруване на избори. Някой се погрижи тя да не си свърши работата “.
Прочетете още
Това изясни пред БТВ Аделина Натина, юрист на шефа на Агенция „ Митници “ Петя Банкова.

„ Извършените претърсвания през вчерашния ден не са взаимно с Прокуратурата на Република България. Всичко това, което се случи е докладвано, едвам откакто завърши. Тепърва прокуратурата ще реши какво ще се случи по това досъдебно произвеждане и какви данни има. С нея четем по медиите какво се случва, за разберем “, разяснява тя.

„ Когато Банкова е била чиновник в ДАНС е била принуждавана да прави активност, които съгласно нея излизат от закона и морала. Затова е подала молба за овакантяване. Казвала е, че в поръчки за мачкане на хора няма да взе участие “, акцентира Аделина Натина.

„ В момента госпожа Банкова не е арестувана публично. Изчакваме да се вземе решение какво да се случи. Има процесуални способи едно лица да се намира в едно помещение без да е арестувано. Тя се намира в КПКОНПИ на пл. „ Света Неделя “ 1. Там няма арест и тя не е арестувана “, изясни юристът.

„ Когато желаете да бъде арестувано лице, само че няма заповед за задържане на всеки няколко часа му давате призовка. Не знаем кои са другите лице. Нейният заместител Любомир Маринов го видях, когато течеше обиск в Агенция „ Митници “. Според Наказателно-процесуален кодекс когато се прави обиск, се афишира какво се търси. В офиса търсеха пари, а в дома ѝ служебни документи. Не откриха нищо. Иззеха се персонални бележки, които не са свързани с работата ѝ, а са от следването ѝ по логика на психиката. Беше конфискуван контракта за потребителски заем на брачна половинка ѝ. От офиса взеха служебни документи, в които Петя Банкова е описала в персонални бележки по какъв начин да разбие настоящи канали. Тя има хванати рекорден брой канали за опиати и корупционни действия “, добави юристът на Петя Банкова.
 
 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР