Петя Атанасова става популярна с артистичния си псевдоним Петра през

...
Петя Атанасова става популярна с артистичния си псевдоним Петра през
Коментари Харесай

Фолк фурията Петра: Драстично напълнях заради проблем с щитовидната жлеза


Петя Атанасова става известна с артистичния си псевдоним Петра през 90-те години, когато взема решение да смени рок баладите с фолк осъществявания. Появата й на сцената е буреносна. Още с първия си албум „ Хищна хиена ” става фаворитка на публиката, която елементарно запява песните й по нощните клубове. Като незабравими шлагери се обрисуват „ Командира ”, „ Котаците и маците ”, Жената паяк ”, „ Дай една ракия ”, „ Хищна хиена ”, „ Искам да съм лейди ” и други

Малцина подозират, че амбициозната певица е приключила държавния университет в Санкт Петербуг и до момента в който обитава в тогавашния приятелски Съюз на съветските социалистически републики, върви на участия с съветски музиканти. След дипломирането си работи като учителка в Хасково, където основава музикална тайфа, с която свирят в ресторант.

Зад гърба си Петра има 3 брака, два развода и две дъщери от българските си съпрузи. С гръка Димитрис се усеща съвършено – „ мъж като него не бях виждала ”, признава пред кореспондент на „ Уикенд ” певицата.

Петра е родена на 8 октомври в Хасково.

- С какви усеща посрещате рождения си ден тази година?

- С обич към всичко живо и най към този момент към чудесния екип на вестник „ Уикенд ”, който в никакъв случай не ме не помни. Чрез вас в България научават по какъв начин я карам в Кипър, което ме прави безпределно щастлива. За мен е чест! Аз съм прочувствен човек и в действителност постоянно се вълнувам, когато наближава 8 октомври. Стана традиция и брачният партньор ми Димитрис да се вълнува, той постоянно ми прави невероятни изненади, провежда празненството за празника. Тази година ни е натоварена. В Кипър към момента е сезон за отмора, за море, слънчево е, топло е. Съпругът ми има компания за транспорт на туристи, той е предприемач. Нямате визия какъв брой самолети кацат на летището и какъв брой доста туристи не престават идват от целия свят. Димитрис провежда водачите, които транспортират идващите по хотели, курорти и така нататък Разхождаме туристите и в Северен Кипър, турската част на острова край град Фамагуста, организираме други забележителности. Фирмата ни е огромна, в нея работят много хора, обичащи туризма. Поради тази причина с Дмитрис ще честваме единствено двамата, само че на друга дата. На 8 октомври съм в България. На 10 октомври съм в ресторант „ Гамбринос ”, където събрах другари и ги почерпих с торта „ Павлова ”, тъй като там я вършат по необикновено апетитен метод. Купонът ще е щур и ще е по време на целия ми престой в родината.

- Какво е отношението ви към подаръците? Казвате ли какво желаете или обичате изненадата?

- Аз съм щастлива жена, тъй като имам всичко, само че все пак непрестанно получавам дарове – освен за рождения си ден. На Димитрис му обясних, че ще ми бъде прелестно да създадем следващото си морско странствуване в Средиземно море. Това ще стане като приключа с уговорките си в България, ще отделя време да се видя и с децата си, със фамилиите им. Ще навестя и родителите си в Хасково, които доста обичам. Да сме здрави и живи с Димитрис, ще обиколим няколко страни. Планували сме да обиколим цяла Гърция, само че да постоим малко и на вилата си там. А след това?! После ни чака обиколка на Европа. Нека Господ бъде с нас! Тогава ще успеем във всяко начинание. Моля се за хубаво време! Ще обикаляме в компанията на другари и имам вяра, че ще ни бъде доста радостно.

- Как оценявате миналата година по десетобалната система?

- Осмица, защото не съумях да свърша всичко, което бях решила. Имах година на крайностите. Впрочем, това е втората ми поредна година на крайности. Случват ми се хубави неща, само че и неприятни. Добре е, че си извадих поука от отрицателното, което мина през главата ми. Като цяло съм удовлетворена. Имам участия в България, видях, че хората ме помнят, знаят песните ми, пеят ги дружно с мен на сцената. Обожават да си вършат селфита с Петра. Това ги прави щастливи. Намерих остарели другари, срещнах се със съученици. Но не ме подмина и неприятното... Малко след юбилея ми предходната година, баща получи инсулт. Наложи се да вървя по-често в Хасково, тъй като родителите ми имат потребност от моята поддръжка и наличие. Много прекрасен празник направих за 60-ата си годишнина, но малко по-късно бях попарена... Това стана причина да се застоявам в България. Реших да поема участия, а тези дребни концерти ме върнаха в предишното, когато Петра беше Хищната хиена на фолка. Аз съм човек, който прави няколко неща по едно и също време. Но се наложи да откажа някои предложения за пеене, за което желая да се извиня на фенове си, на притежатели на заведения. Понякога в главата ми става каша!

- С какво се занимавате отвън пеенето?

- Със сапуни. Правя ръчно сапуни, които са тип творби на изкуството, съставляват букети от цветя, птици, ангелчета. Нарисувах и много картини, които продавам в интернет. Имам непрекъсната галерия от така наречен живи картини в бургаска изложба. Доста българи ги купуват и окачат по стените на домовете си. Рисувам и върху коледни играчки. Креативността не ме е напускала нито за момент, благодаря на Бог, че ми е дал не една, а няколко способности. Правя неповторими свещи за украса на празнични събития. Рисувам върху яйца и ги върша вид „ Фаберже ”. Нямам една минутка, в която да бактисвам. Главата ми непрестанно нещо мисли, а ръцете ми вършат.

- Как ви одобряват сътрудниците в България – имам поради освен старите, само че и новите? Има ли злоба?

- Дори и да има злоба, нямам време да я виждам, още повече да й обърна внимание. Мисля, че се почитам с всички. Имах присъединяване с Радо Шишарката и с Кондьо. Видях се с Весела, Силвия, Екстра Нина, Снежина, Еми Стамболова. Толкова доста неща имахме да си кажем, че не можехме да се наговорим. Ще ни трябват още срещи. Преоткрих себе си като тиктокър. Вече съм постоянна в мрежата „ Тик Ток ”. Правя лайфове и се развличам откровено. Там ме посрещна младото потомство. Оказа се, че то знае песните ми „ Хищна хиена ”, „ Командира ”, „ Дай една ракия ”, „ Котаците и маците ”, „ Обич ”  и други. Повечето ми песни са писани от някогашния ми брачен партньор огромния Стефан Цирков, с който се гордея. Текстовете на любовните ми песни си ги сътворих сама, това също ме прави горда, само че са писали и известни поети.

- Вярвате ли в ориста, в международните конспирации, преражданията?

- Вярвам в ориста и в Бог. Подлагала съм се на регресия няколко пъти – пътешестване в предишните ни животи. При един от сеансите видях себе си като египетска кралица на плодородието. Регресиите са забавни сеанси. Приятно е да пътуваш през времето. Съветвам хората да внимават в този живот, тъй като той е трамплин за бъдещия. Заради регресията направих клипа „ Парички ”, където съм облечена като египтянката, в която се припознах по време на един сеанс. Световните конспирации в последно време са до рев, не до смях. Нормален човек би се объркал от информацията, която чете и вижда. Но, главите горе, продължаваме напред!

- Как минава един ваш ден в Кипър?

- В Кипър царува безвремие, доста е умерено. Слънчева страна, усмихнати хора, които през лятото посрещат доста посетители, а зимата вървят на посетители в европейски страни. Денят ми стартира с чай, фреш и плаж, положителни страсти, отмора, практикувам моите неща. Храната е неповторима, таверните - страхотни. Непрекъснато се провеждат разнообразни фестивали. Животът тук е прекрасен и хората са щастливи.

- Коя е формулата на сполучливия брак?

- Доверието. Имаме си доверие един на различен с Димитрис. Зная, че няма да ме изложи, нито да ме излъже. Аз него също! Разбираме се, обичаме се, щастливи сме един с различен! Благодаря на Бог за моето благополучие!

-  Как виждате себе си след 5 години?

- Честно казано, не зная на следващия ден какво иска ми се случи, камо ли след 5 години. Видимо за всички е, че доста съм напълняла, което се дължи на проблеми с щитовидната жлеза. Би ми се желало да отслабна, да сложа някой филър в лицето, да поизгладя някоя гънка. И да - да основа още няколко шлагера. Те са към този момент в главата ми!  Но аз съм щастлива и обичана жена, макар множеството килограми!

- Вълнуват ли се хората в Кипър от протичащото се в Ливан?

- Да, няма някой в Кипър, който да не се вълнува. Аз съм човек, който не приема войните. Мен ме боли сърцето за всеки боен спор в света. На считам, че да се избиват хора, е хуманно. Нека да има мир на земята, с цел да сме щастливи и да върви човечеството напред.

 

 

 

 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР