Петя Аршинкова и Гергана Топалова се класираха на четвъртфиналите на

...
Петя Аршинкова и Гергана Топалова се класираха на четвъртфиналите на
Коментари Харесай

Аршинкова и Топалова на четвъртфинал в София

Петя Аршинкова и Гергана Топалова се класираха на четвъртфиналите на двойки в тенис шампионата за дами в София, който е с награден фонд 25 000 $.

На корт №4 на Търговска колегия „ Левски “ българките победиха с 6:1, 7:6(6) Мария Гонсалес (Колумбия) и Сандра Самир (Египет) след 84 минути игра.

В първия сет състезателките на клуба хазаин преобладаваха. Те поведоха с 3:1 и във втория, само че съперничките им завоюваха четири следващи гейма. Петя и Гергана върнаха пробива пасив и даже имаха мачбол в 12-ия гейм, само че не съумяха.

В тайбрека българките поведоха с 5:0 точки. При 6:1 те имаха 5 следващи благоприятни условия за продобиване на дуела, само че отново ги пропиляха. При идващия късмет Аршинкова и Топалова най-накрая завършиха срещата.

Следващите съпернички на българките, които тази година завоюваха купа при дуетите в Египет, а преди дни станаха шампионки на страната отборно, са №3 в схемата Амина Аншба и Полнна Монова от Русия.

Във вторник Топалова и Аршинкова стартират и на единично, където вземат участие с „ уайлд кард “. Гергана играе против Мария Гонзалес, а държавната шампионка навън и в зала Петя ще срещне Полина Монова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР