Петунията е непретенциозно растение, което дълго време радва градинарите със

...
Петунията е непретенциозно растение, което дълго време радва градинарите със
Коментари Харесай

Правилно подрязване на петунията за изобилен цъфтеж

Петунията е скромно растение, което дълго време радва градинарите със своите красиви и ярки цветя. За да я извършите обаче в действителност буйна и обемна, би трябвало да я подрязвате понякога и доста градинари знаят за това.

Но по какъв начин тъкмо да подрежете петунията, тъй че да цъфти в действителност богато? Оказва се, че има редица правила, които би трябвало да се следват.

Правилното подкастряне ще обезпечи образуването на буйна и красива корона. Стъблото на растението ще стартира да се сгъстява, листата ще имат по-наситен зелен цвят, а в това време пъпките ще се разсънят и доста ще усилят своя размер. Подрязването би трябвало да стане до края на вегетационния сезон.

В взаимозависимост от това по какъв начин растението е отглеждано, подрязването се прави с ножици или единствено с пръсти. Петунията би трябвало да е оформила минимум 6 венчелистчета.

Използвайки принадлежности или единствено пръстите си, горната част на петунията с дължина 5-6 мм се отделя от растението, с цел да се подтиква растежа на страничните издънки. Отрязаната или отделена част може да се сложи във вода, с цел да образува корени. В бъдеще тя ще бъде подготвена за прекачване в почва.

Подрязването би трябвало да се прави всеки месец, чак досега, в който растението се трансформира в щедро цъфтяща петуния. След подкастряне би трябвало да подхранвате растението благодарение на повсеместен минерален тор или стимулатор на растежа.

Вижте още: Практичен метод за заледяване на копър за зимата

В допълнение, е необходимо постоянно да премахвате увехналите цветове, тъй че растението да изразходва цялата си мощ за образуването на странични издънки.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР