Петунията е непретенциозно растение, което дълго време прави градинарите щастливи

...
Петунията е непретенциозно растение, което дълго време прави градинарите щастливи
Коментари Харесай

Правилна грижа за петунията за изобилен цъфтеж

Петунията е скромно растение, което дълго време прави градинарите щастливи с красивите си и ярки цветове. За да извършите петунията в действителност превъзходна и обемна, тя би трябвало да бъде “прищипвана ” понякога. Но по какъв начин тъкмо да извършите това, тъй че да цъфти в действителност несметно? Оказва се, че има няколко правила, които би трябвало да бъдат следвани.

Правилното прищипване ще обезпечи образуването на буйна и красива корона. Стъблото на растението ще стартира да се сгъстява, листата ще получат по-наситен зелен цвят, а пъпките в това време ще се разсънят и ще усилят доста размера си. Прищипването на петунията следва да бъде до края на вегетацията.

Прищипването се прави благодарение на ножици или непосредствено с пръсти. Процедурата стартира да се ползва от момента, когато петунията е образувала минимум 6 листенца.

С помощта на принадлежности или просто с пръсти, отделете горната част на петунията на 5-6 мм дължина, с цел да стимулирате растежа на страничните издънки. Отрязаното стъбълце можете да поставите във вода, с цел да образува корени. В бъдеще то ще бъде готово за присаждане в почва.

Вижте още: Вижте градината на този човек и ще се изумите!

Прищипването би трябвало да се прави на всеки месец досега, в който растението се трансформира в несметно цъфтяща петуния. След прищипването подхранвайте благодарение на повсеместен минерален тор или стимулант за напредък. Освен това, би трябвало постоянно да премахвате изсъхналите цветове, тъй че петунията да не изразходва цялата си сила за образуването на странични издънки.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР