Петте секции в Атина отвориха за гласуващи в 7:00. Три

...
Петте секции в Атина отвориха за гласуващи в 7:00. Три
Коментари Харесай

Започна гласуването на българите в Атина

Петте секции в Атина отвориха за гласуващи в 7:00. Три от тях са в посолството на България, две в центъра на града.

Пред местата за гласоподаване на пл. Карайскаки имаше чакащи, още преди началото на изборния ден.

За разлика от посолството, секциите в центъра не са в една постройка. Разположени са на към 50 метра една от друга. Изборните пространства са на пл. Карайскаки, регионът, в който живее по-голяма част от общността в града.

В региона има офиси на транспортни компании, които правят транспорти до България, както и заведения, стопанисвани от сънародници.

В двете секции в центъра на гръцката столица може да се гласоподава както с машина, по този начин и с хартиена бюлетина.

В Гърция има 21 секции. Най-много са в Атина - три в посолството и две в центъра на града, както и на о-в Крит, където също има пет секции за гласоподаване. По една секция има в Александропулис, Кавала, Каламата, Комотини, Никити, на островите Кос, Родос и Миконос, в Патра, Солун и Ставрос.

В чужбина българските жители могат да гласоподават с паспорт, персонална карта или военна карта. В случай че срокът за годност на документа за идентичност на гласоподавателя е изминал, той се позволява до гласоподаване, в случай че показа уверение, издадено от дипломатическото или консулското посланичество на България, че е подал заявление за издаване на нов документ за идентичност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР