Петте най-големи публични петролни компании харчат по 200 милиона долара

...
Петте най-големи публични петролни компании харчат по 200 милиона долара
Коментари Харесай

Петролни компании плащат милиони за информация срещу глобалното затопляне

Петте най-големи обществени петролни компании харчат по 200 милиона $ годишно за реклами, чиято цел е закъснение, манипулиране и блокиране на информация за световното стопляне. Това разкри отчет на неправителствената организация " Инфлуенс Мап ", представена от вестник " Гардиън ".

Шеврон, Бритиш петролиум и Ексън Мобайл са трите съществени компании в областта на пряк лобизъм и вложение против световното стопляне, сочи отчетът на " Инфлуенс мап ".

По време на американските междусрочни избори предходната година, 2 милиона $ са били изхарчени за реклами във Facebook, които са изтъквали преимуществата на нараствания рандеман на изкопаеми горива.

Бритиш петролиум е дарила 13 милиона $ за акция, подкрепена и от петролния колос Шеврон. Кампанията съумя да отстрани налога върху въглеродните излъчвания в щата Вашингтон.

Докладът показва още, че единствено три % от капитала на петролните колоси за 2019 година ще бъдат ориентирани за вложения в нисковъглеродни планове. Останалите 97 ще бъдат за всеобщо нарастване на нефто- и газодобива.

Загуба на лобистки привилегии в Европейския парламент грози Ексън Мобайл поради отвод да участва на чуване за световното стопляне. Тя ще стане втората световна компания, след Монсанто, която ще загуби достъпа си до евродепутати, парламентарни съвещания и запаси. Вотът за нейно премахване следва в края на другия месец.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР