пециализирана операция се провежда тази сутрин в Дупница. От рано

...
пециализирана операция се провежда тази сутрин в Дупница. От рано
Коментари Харесай

Спецакция в Дупница след изчезването на Янек Миланов

пециализирана интервенция се организира тази заран в Дупница. От рано тази заран квартал "Ценеви " е блокиран от полиция. Жандармерия е ситуирана и на изхода на ж.к. "Бистрица ", където живеят изчезналият Янек Миланов и задържаният Васил Капланов, някогашен телохранител на братя Галеви.

Задържани са 4 лица, заяви БГНЕС.

В акцията, ръководена от прокуратурата, вземат участие чиновници на Главна дирекция "Борба с проведената престъпност ", Националната полиция и отряда за битка с тероризма.


В село Крайници, в региона на спешното летище, на място пристигна и основният прокурор Иван Гешев. „ Претърсват се 120 кв.км. Ако би трябвало, служителите на реда ще останат тук няколко дни, до момента в който не се претърси цялата тази площ”, съобщи основният прокурор Иван Гешев. Претърсват се и пространства, и обекти.

Гешев изясни, че Васил Капланов е арестуван по друго досъдебно произвеждане.

„ Ангажирани са голям брой държавни институции, следва много сериозна работа за обстановката в Дупница. Това не е краят, а единствено началото”, сподели Гешев.



43-годишният мъж от Дупница изчезна на 31 юли. От началото на август Янек е разгласен за търсене. Преди няколко дни по следствието беше арестуван Васил Капланов – Каплата, който за последно е бил с Янек. Именно в село Крайници е засечен джипът на арестувания Капланов, с който на 31 юли за последно е забелязан изчезналият Янек. Той се е качил в автомобила, камери са снимали, че на отиване към селото Капланов ръководи джипа, а Янек е на седалката до него. На връщане от селото на камерите Янек не се вижда. Обяснението на Капланов е, че той се е преместил на задната седалка.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР