Petróleos de Venezuela е възстановила добива на петрол след срива

...
Petróleos de Venezuela е възстановила добива на петрол след срива
Коментари Харесай

Венецуела отново увеличава добива на петрол

Petróleos de Venezuela е възстановила добива на нефт след срутва му от преди няколко месеца, като към декември предходната година държавно следената компания е произвеждала по 910 хиляди барела нефт на ден, показва Виктор Кантона от Oilprice.com. Причината за това е търсенето от страна на Китай посредством медиатора Роснефть.

В резултат на растежа на продажбите се е намалил и дългът на Petróleos de Venezuela към Роснефть, който към третото тримесечие възлиза на 800 млн. $. Това значи, че до лятото на идната година компанията може да успее да изплати всичките си отговорности.

Увеличаването на съдействието с други компании при производството на нефт от страна на държавната компания е доста значимо, защото по този начин добитият нефт не предстои на глобите, наложени от Съединени американски щати. А импортираните в локалната стопанска система долари от търговията са измежду факторите за излизане от положението на хиперинфлация, в което се намира тя, защото американската валута е корективът, по отношение на който се образуват цените.

В момента доларовите запаси на локалната централна банка възлизат единствено на 7,5 милиарда $, а цялата стопанска система на страната зависи от приходите от износа на нефт. Но държавната петролна компания надалеч не е без свои проблеми. Даунстрийм мощностите ѝ са мощно амортизирани и неизползваеми. Всъщност потенциал от 310 хиляди барела на ден рафинерията Кардон не действа към днешна дата, а общият дял на неработещите мощности е съвсем 20%. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР