Петролният пазар в петък се възстановява, сред вчерашния силен спад

...
Петролният пазар в петък се възстановява, сред вчерашния силен спад
Коментари Харесай

Цената на петрола върна част от вчерашните загуби

Петролният пазар в петък се възвръща, измежду вчерашния мощен спад на цените, опасенията от комерсиалния спор сред Съединени американски щати и Китай отслабват.

Октомврийските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures през днешния ден сутринта нарастват с $0,79 - до $59,02 за барел. В хода на търговията в четвъртък тяхната цена падна с $1,25 (2,1%) и в края на сесията бе $58,23 за барел.

Стойността на американския WTI за септември на нюйоркската стокова борса (NYMEX) в това време се повишава с $0,86 - до $55,33 за барел. Вчера неговата цена се намали с 0,76 (1,38%), до $54,47 за барел.

Като цяло през седмицата Brent нарастна с 0,2%, а WTI - с 0,9%.

Както съобщи през вчерашния ден президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, неговата тактичност а повишение на митата за внасяните от Китай артикули дава позитивен резултат. " Те желаят да сключат договорка, Между другото, те преглътнаха митата, нямаше покачване на цените ", сподели той пред гласоподаватели в Ню Хемпшир в границите на предизборна обиколка.

Тръмп заяви на публицистите, че има желание да организира телефонен диалог с китайския водач Си Дзинпинн. И означи, че срещата на договарящите екипи на двете страни към момента би трябвало да се състои през септември във Вашингтон.

Инвеститорите към момента се надяват на напредък в комерсиалните договаряния сред Съединени американски щати и Китай, а и Тръмп усеща напън поради срутва на финансовите пазари. Петролът може още веднъж да тръгне нагоре при положение на намаляване на комерсиалните спорове и геополитическите опасности, означават специалисти. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР