Петролните цени се понижиха в азиатската търговия след покачване на

...
Петролните цени се понижиха в азиатската търговия след покачване на
Коментари Харесай

Петролът поевтиня след ръст на запасите в САЩ

Петролните цени се намалиха в азиатската търговия след повишаване на запасите от суровината в Съединени американски щати и повишение на доларовия показател, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

По този метод суровината отстъпи от вчерашното си покачване подбудено от напрежението в Близкия изток.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, регистрираха спад с 28 цента или 0,3 на 100 до 89,95 $ за барел.

Котировките на американския лек недопечен нефт изгубиха 18 цента или 0,2 на 100 до 85,21 $ за барел.

Вчера цените и на двата договора се покачиха с 2 на 100, само че след това отстъпиха и поради известията, че Израел е податлив да отсрочи предстоящото навлизане в линията Газа.

Запасите от недопечен нефт в Съединени американски щати се покачиха с 1,4 милиона барела през миналата седмица до 421,1 милиона барела, съгласно Администрацията за енергийна информация на Съединени американски щати (EIA), надхвърляйки нарастването от 240 000 барела, предстоящо от анализатори в изследване на Ройтерс.

Доларовият показател също се увеличи леко в четвъртък, което оказва напън върху цените на петрола. По-силният $ понижава търсенето на нефт, защото прави стоката по-скъпа за тези, които имат други валути, добавя Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР