Петролните и газовите компании ще трябва да намалят емисиите си

...
Петролните и газовите компании ще трябва да намалят емисиите си
Коментари Харесай

САЩ затягат контрола върху петролните и газовите компании, които изпускат парникови газове

Петролните и газовите компании ще би трябвало да понижат излъчванията си на метан според ново предписание, финализирано от Бюрото за ръководство на земите, поделение на Министерството на вътрешните работи на Съединени американски щати, оповестява Washington Post.

Правилото се основава на по-широките проекти на администрацията на Байдън за понижаване на излъчванията на метан, защото мощният парников газ е причина за съвсем една трета от световното стопляне, се показва в публикацията.

Сондажите за петрол и газ на обществена земя към този момент ще би трябвало да удостоверяват, че ще улавят целия метан от своите обекти или ще предложат проект за понижаване на загубите на газ, оповестява Hill.

Очаква се това предписание да генерира 51 млн. $ годишно държавни доходи и 17,9 млн. $ изгоди за обществото, свързани с климата, се добавя в публикацията. Правилото следва публикуването на по-обширен проект за понижаване на метана, разгласен от Агенцията за запазване на околната среда през декември, оповестява Асошиейтед прес.

Този проект е ориентиран към съществуващите петролни и газови кладенци в Съединени американски щати, а освен към новите кладенци, както беше при предходните разпореждания, както и към регулирането на по-малките кладенци, които откриват и запушват течове на метан, прибавя тя.

В други вести от Съединени американски щати редица американски градове по източното крайбрежие потъват, което усилва риска от наводнения заради покачването на морското ниво, оповестява Guardian.

Ню Йорк, Балтимор и Норфолк в щата Вирджиния потъват с сред 1 и 2 мм годишно сред 2007 и 2020 година, до момента в който други места потъват с двойно или тройно по-бързи темпове през интервала, показва изданието. На някои места потъването се дължи на изпомпването на подпочвените води за водоснабдяване или за рандеман на природен газ, само че " Ню Йорк и други градове потъват под тежестта на постройките, които се притискат в меката почва ", се изяснява в публикацията.

На други места сриването на моста " Франсис Скот Кий " в Балтимор във вторник прекъсна достъпа до огромна част от пристанищата на градовете, като наруши доставките на " коли, въглища и тофу ", оповестява " Вашингтон пост ".

Изданието цитира Алексис Елендер, водещ анализатор в компанията за световно комерсиално разузнаване Kpler, който споделя: " Пристанището е на второ място в страната по експорт на въглища през предходната година, по данни на щата Мериленд. Но то не е голям световен снабдител на енергийни въглища и разстройствата евентуално могат да бъдат обезщетени със заместители от Австралия или Индонезия, в случай че се наложи ", считат от компанията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР