Петролните фючърси поскъпват с около 1,5% в началото на търговията

...
Петролните фючърси поскъпват с около 1,5% в началото на търговията
Коментари Харесай

Петролът поскъпва след отварянето на границите от страна на Китай

Петролните фючърси нарастват с към 1,5% при започване на търговията в понеделник, откакто отварянето на границите от страна на Китай - най-големият вносител на недопечен нефт, покачва вероятностите за напредък на търсенето на горива, компенсирайки опасенията по отношение на надвисналата световна криза.

Фючърсите на нефт Брент нараства към 08.30 часа българско време с 1,43% към 79,70 $ за барел, а фючърсите на американския лек недопечен нефт WTI - с 1,6% към 75 $ за барел, отскачайки от триседмичните дъна, достигнати през първата работна седмица на 2023 година, написа БНР. 

Като част от " новата фаза " в битката против Covid-19 Китай отвори границите си през уикенда за първи път от три години. На вътрешния китайски пазар се чакат към 2 милиарда пътувания през сезона на Лунната Нова година, което е съвсем двойно повече от придвижването през предходната година и възобновяване до 70% от равнищата от 2019 година, оповестяват управляващите в Пекин.

През последната седмица самолетните компании са нараснали интернационалния си потенциал за януари до и от Китай с 9,5%, защото се усилват полетите след отварянето на границата, съгласно доставчика на авиационни данни Cirium, представен от Ройтерс.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР