Петролните фючърси поскъпват с около 1,5% след новината за терористична

...
Петролните фючърси поскъпват с около 1,5% след новината за терористична
Коментари Харесай

Петролът поскъпва след атаката с дронове на саудитски петролопровод

Петролните фючърси нарастват с към 1,5% след новината за " терористична офанзива " с дронове на две помпени станции на огромен петролопровод в Саудитска Арабия на компанията Aramco, съгласно изказване на енергийния министър Халид ал-Фалих.

Това става единствено ден, откакто два саудитски петролни танкери бяха атакувани покрай Ормузкия проток, допринасяйки за днешното повишение на цените на черното злато, заяви БНР.

Фючърсите на петрола брент с доставка през юли нарастват с 1,68% към 71,35 $ за барел, а фючърсите на американския лек недопечен нефт с доставка през юни - с 1,43% към 61,90 $ за барел.

Вчера те нарастнаха внезапно с над 2,5% след информация за " саботажни офанзиви ", провокирали обилни вреди два саудитски петролни танкера покрай Ормузкия проток на фона на засилващото се военно напрежение в Персийския залив.

Драматичният снощен спад на фондовите тържища на Уолстрийт вследствие на ескалиращото комерсиално напрежение сред Съединени американски щати и Китай обаче парира това тяхно възходящо придвижване, като в края на търговията в понеделник петролните фючърси се намалиха надлежно с 0,6% и с 1,0%.

Днешното последователно възобновяване на инвеститорския риск-апетит на международните финансови предвид на възобновени очаквания за продължение на комерсиалните договаряния сред Вашингтон и Пекин способства за повишаването и на петролните фючърси.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР