Петролните фючърси поевтиняват с близо 4% през първата половина на

...
Петролните фючърси поевтиняват с близо 4% през първата половина на
Коментари Харесай

Петролът поевтинява с близо 4%

Петролните фючърси поевтиняват с близо 4% през първата половина на търговията в четвъртък предвид на възобновени опасения, свързани с потреблението на значимата енергийна суровина, като в това време Либия възобнови петролните доставки, а съветският енергиен колос " Газпром " - доставките на газ за Европа по тръбопровода " Северен поток 1 ".

Към 12.00 часа българско време фючърсите на петрола Брент се намаляват с 3,4%, а тези на американския лек недопечен нефт WTI се върнаха още веднъж под равнището от 100 $, поевтинявайки с 3,9% към и под 96 $ за барел.

Доклад от сряда на Енергийната осведомителна администрация на Съединени американски щати (EIA) сподели, че складовите ресурси на бензин в Съединените щати са се нараснали с 3,5 милиона барела през предходната седмица, надхвърляйки упованията за нарастване от едвам 71 хиляди барела, до момента в който доставките на бензин, които са добър знак за търсенето, са спаднали с към 7,6% по отношение на миналата година до към 8,5 милиона барела дневно, оповестява Ройтерс.

В същото време остават в действие опасенията за по-слабо търсене на нефт от Азия, и по-специално от Китай, предвид на продължаващата в този район битка с коронавирусната пандемия посредством налагане на редица ограничаващи ограничения. Трябва да се има поради, че този район е един от най-големите вносители на нефт в света.

Междувременно Либийската национална петролна корпорация заяви, че производството на недопечен нефт е обновено в няколко петролни залежи след унищожаване на така наречен " форсмажорни " условия върху износа на нефт през предходната седмица.

Що се отнася до природния газ, " Газпром " възобнови потоците на синьото гориво през газопровода " Северен поток 1 " след края на 10-дневната годишна планова профилактика, макар че тези доставки още веднъж са на едвам към 40% от потенциала на тръбопровода.

Цените на петрола бяха подложени на напън от средата на юни насам, защото възходящите опасности от световна криза вследствие на нападателно стягане на лихвите от централните банки, раздрусаха стоковите пазари и засенчиха проблемите с продължаващото лимитирано предложение на значимата енергийна суровина.

Междувременно Съединени американски щати не престават да работят по проект за тавана на цените на съветския недопечен нефт, само че вицепремиерът на Русия Александър Новак предизвести, че неговата страна няма да изнася нефт, в случай че цената бъде лимитирана под индустриалните разноски. Подобна опасност насочи в сряда и съветският президент Путин.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР