Петролен танкер, свързван с израелски милиардер, е бил ударен край

...
Петролен танкер, свързван с израелски милиардер, е бил ударен край
Коментари Харесай

Дрон с бомба удари петролен танкер, свързван с израелски милиардер край бреговете на Оман

Петролен танкер, свързван с израелски милиардер, е бил ударен край крайбрежията на Оман от дрон с бомба.  
Нападението е осъществено нощес на фона на растящо напрежение с Иран край крайбрежията на Оман, заяви Асошиейтед прес, базирайки се на основан в Близкия изток чиновник по защитата, поискал да остане неизвестен. 
Британската военна организация в района, която следи корабоплаването „ Юнайтед кингдом марин трейд оперейшънс “ сподели за АП, че „ знае за случая и сега той се проверява “.
Служителят разпознава нападнатия морски съд като „ Пасифик зъркон “ – плаващ под либерийски байрак петролен танкер. Той е под ръководството на основаната в Сингапур „ Източнотихоокеанска корабна компания “, благосъстоятелност израелския милиардер Идан Офер.
Въпреки че никой не е поел отговорност след нападението, съмнението незабавно падна върху Иран, показва АП. Техеран и Израел са въвлечени в дългогодишна война в сянка в Близкия изток и против свързвани с Израел плавателни съдове в района се правят офанзиви с дронове.
Междувременно Пети американски флот заяви, че знае за случая в Оманския залив с търговски морски съд, сподели за Ройтерс командирът му Тимъти Хокинс.
През 2019 година Съединени американски щати упрекнаха Иран за поредност от набези край крайбрежията на Обединените арабски емирства. Оттогава Техеран стартира да ускорява нуклеарната си стратегия след едностранното отдръпване на Вашингтон от нуклеарната договорка сред Техеран и международните сили.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР