Петролът влезе в новата седмица със спад в цената на

...
Петролът влезе в новата седмица със спад в цената на
Коментари Харесай

Нараснал добив в САЩ донесе спад на петрола в началото на седмицата

Петролът " влезе " в новата седмица със спад в цената на фона на растеж в добива в Съединени американски щати макар спадът от 13% в американските ресурси от март насам, оповестява Reuters.

Фючърсите на сорта Brent изгубиха 8 цента от цената си до 52,64 $ за барел или с 0,2 на 100 надолу от края на предходната седмица.

Лекият недопечен нефт West Texas Intermediate (WTI) поевтиня с 4 цента до 48,47 $ за барел. Това пристигна след изострен скок с 3 на 100 на цените в петък.

По думите на анализаторите главната причина за спада е повишената продукция в Щатите, която е достигнала 9,5 милиона барела дневно или другояче казано е блъснала най-високата си стойност от юли 2015 година насам.

" Добивът в Съединени американски щати се чака да нарасне с още съвсем 1 милион барела на ден през 2018 годна, както и с 850 хиляди барела на ден от май до края на тази година ", пресмятат от Barclays.

Редица знаци обаче приказват за закъснение на добива, като измежду главните е понижението в интензивността на енергийните компании в страната.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР