Петролът върви нагоре в азиатската търговия тази сутрин на фона

...
Петролът върви нагоре в азиатската търговия тази сутрин на фона
Коментари Харесай

След смъртта на Раиси: петролът тръгна нагоре, Техеран затвори фондовата борса

Петролът върви нагоре в азиатската търговия тази заран на фона на политическата неустановеност в огромни страни производителки, откакто бе обявено, че иранският президент Ебрахим Раиси е умрял в хеликоптерна злополука, а престолонаследникът на Саудитска Арабия принц Мохамед бин Салман отсрочи пътешестване до Япония поради влошено здравословно положение на крал Салман. Това предава Си Ен Би Си, представена от Българска телеграфна агенция.

Котировките на сорта Брент, който е референтен за Европа, прибавиха 10 цента или 0,1 на 100 до 84,08 $ за барел. По-рано в тъговията фючърсите нарастнаха до 84,30 $ за барел - най-високото ниво от 10 май.

Американският лек недопечен нефт с доставка през юни загуби 5 цента от цената си до 80,01 $ за барел, въпреки по-рано в сесията да доближи 80,23 $ за барел - най-много от 1 май. Юнските договори изтичат на следващия ден. По-активно търгуваните контракти за юли прибавиха 12 цента или 0,1 на 100 до 83,75 $ за барел. 

Иранският президент Ебрахим Раиси и министърът на външните работи Хосейн Амир Абдолахиан починаха при хеликоптерна злополука, потвърдиха през днешния ден иранските управляващи.

Същевременно саудитският престолонаследник отсрочи визитата си в Япония, което трябваше да стартира през днешния ден, поради проблеми със здравето на крал Салман, оповестиха представители на японските управляващи. Новинарската организация на Саудитска Арабия през вчерашния ден заяви, че 88-годишният монарх се лекува от пневмония.

Техеранската фондова борса пък взе решение да спре работа през днешния ден след известието за гибелта на президента Раиси. Това разгласи членът на съвета на шефовете на борсата Реза Ейвазлу, представен от организация Тасним. 

" Фондовата борса ще бъде затворена през днешния ден и през идващите няколко дни ", уточни Ейвазлу. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР