Петролът сорт Брент поевтиня с над 1,7% в понеделник, след

...
Петролът сорт Брент поевтиня с над 1,7% в понеделник, след
Коментари Харесай

Поевтиняване на петрола след срещата на ОПЕК

Петролът вид Брент поевтиня с над 1,7% в понеделник, откакто предходната седмица стана ясно, че по време на срещата си в петък Организацията на страните производителки (ОПЕК) е договорила нарастване на добива на нефт.

Въпреки това съгласно анализатори упованията са международният пазар да остане релативно сгънат до края на годината, оповестява Reuters.

В понеделник сутринта цената на сорта Брент е 74,03 $ за барел, което съставлява намаляване от 1,71%, като по-рано по време на азиатската търговия цената спадна с 1,8%.

Американският вид West Texas Intermediate (WTI) отбелязва по-малко поевтиняване – 0,23%, достигайки до 68,42 $ за барел. Сортът се показва по-добре от Брента с помощта на новината за леко намаляване на шистовата интензивност в Съединени американски щати, както и стесняване на производството на Канада.

Първоначално решението на ОПЕК за увеличение на добива беше посрещнато позитивно от пазарите и цената на „ черното злато “ означи леко нарастване в петък, защото размерът на растежа бе по-малък от този, който мнозина чакаха.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР