Петролът се повиши в сряда, заради това, че инвеститорите станаха

...
Петролът се повиши в сряда, заради това, че инвеститорите станаха
Коментари Харесай

Цената на петрола продължава да се покачва поради проблеми с доставките през Черно море заради буря

Петролът се увеличи в сряда, поради това, че вложителите станаха внимателни преди решаващата среща на ОПЕК+ за установяване на политиката за добива през идващите месеци, до момента в който спирането на доставките, породено от стихия в Черно море, способства за опасения към доставките, съобщи Ройтерс.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа се повишиха с 3 цента до 81,71 $ за барел в азиатската търговия.

Котировките на американския лек недопечен нефт нарастнаха със 17 цента, или 0,2 на 100, до 76,58 $ за барел.

И двата индикатора набъбнаха с към 2 през вчерашния ден заради опцията Организацията на страните експортьорки на нефт и нейните съдружници, измежду които и Русия, да удължат или задълбочат съкращенията на доставките, както и опасенията по отношение на казахстанския рандеман на нефт и по-слабия щатски $.

ОПЕК+ се чака да организира онлайн министерска среща на следващия ден, с цел да разиска индустриалните цели за 2024 година, откакто организацията отсрочи плануваната за 26 ноември среща.

Преговорите ще бъдат сложни и е допустимо възобновяване на предходното съглашение вместо по-дълбоки съкращения на производството, споделиха четири източника от ОПЕК+.

" Ако от ОПЕК+ не съумеят да реализират предварителна договорка, не можем да изключим риска срещата да бъде в допълнение отсрочена, което евентуално ще окаже прочут напън върху цените на петрола ", споделиха Уорън Патерсън и Ева Манти, анализатори от " Аи Ен Джи Банк " (ING Bank), в записка към клиентите.

Силна стихия в района на Черно море прекъсна доставки, възлизащи на до 2 милиона барела дневно, от Казахстан и Русия, подхранвайки опасенията за краткосрочни ограничавания на доставките. В резултат на това операторите на най-големите петролни залежи в Казахстан оповестиха понижаване на комбинирания дневен рандеман на нефт с 56 на 100 от 27 ноември, заяви министерството на енергетиката на Казахстан. Затворен за зареждане на танкери е и нефтеният терминал в черноморското пристанище Новоросийск в Русия.

Междувременно запасите от недопечен нефт в Съединени американски щати са намалели с 817 000 барела предходната седмица, съгласно пазарни източници, цитиращи данни на Американския петролен институт. Седмичните данни на държавното управление на Съединени американски щати за запасите би трябвало да бъдат оповестени по-късно през днешния ден, предава Българска телеграфна агенция.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР