Петролът продължи да поевтинява в азиатската търговия на фона на

...
Петролът продължи да поевтинява в азиатската търговия на фона на
Коментари Харесай

Петролът продължава на поевтинява с намаляване на напрежението в Близкия изток

Петролът продължи да поевтинява в азиатската търговия на фона на намаляването на напрежението в Близкия изток, осведоми Ройтерс.

Инвеститорите още веднъж насочват вниманието си към вероятностите за икономическия напредък и увеличението на американските петролни ресурси.

Цените на сорта Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, се намалиха с 20 цента или 0,3 на 100 до 65,17 $ за барел. Контрактите са напът да отчетат спад за първи път от шест седмици освен това с цели 5 на 100.

Котировките на американския лек недопечен нефт отстъпиха 20 цента или също 0,3 на 100 до 59,36 $ за барел. Фючърсите на този форт също се намаляват за първи път от месец и половина, поевтинявайки с близо 6 на 100 по отношение на предишния петък.

Цените на петрола в този момент са по-ниски в сравнение с преди американския въздушен удар в Ирак, при който бе погубен иранския военачалник Касем Солеймани, довел до ескалация на напрежението сред Съединени американски щати и Иран.

Сега обаче вложителите връщат вниманието си към фактори отвън спора на фона на успокояването на обстановката.

Резервите от недопечен нефт на Съединени американски щати предходната седмица са се нараснали макар прогнозите за намаляване, а запасите от бензин са отчели най-силен напредък от четири години, заяви по-рано тази седмица Агенция за енергийна информация (EIA).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР