Петролът поскъпва за втори пореден ден на търговия, тъй като

...
Петролът поскъпва за втори пореден ден на търговия, тъй като
Коментари Харесай

Петролът поскъпва с 2% след силен спад на складовите петролни запаси в САЩ

Петролът нараства за втори следващ ден на търговия, защото търговците не престават да реагират на оповестените през вчерашния ден данни на Администрацията за енергийна информация на Съединени американски щати (EIA) за изненадващо мощен спад на складовите ресурси на значимата енергийна суровина в Съединени американски щати, съобщи БНР.

Според EIA складовите запасите на недопечен нефт, отвън тези на Стратегическия петролен запас, са намалели за последната седмица до 12 август с цели 7,06 млн. барела до 425 млн. барела.

В същото време на входа на рафинериите за недопечен нефт в Съединени американски щати са постъпвали приблизително 16,4 милиона барела дневно, което съставлява спад със 158 000 барела дневно от междинното равнище, записано през миналата седмица. Самите рафинерии са работели с 93,5% от потенциала си, като производството на бензин е намаляло приблизително с 10 милиона барела дневно.

Вносът на недопечен нефт в Съединени американски щати е бил приблизително 6,1 милиона барела дневно или с 39 000 барела дневно по-малко спрямо миналата седмица. Общите търговски ресурси от нефт пък са намалели с 9,2 милиона барела.

Това внезапно понижаване на складовите петролни ресурси съумя да частично да компенсира опасенията през последни дни по отношение на отрицателното влияние върху търсенето на нефт от забавянето на световния стопански напредък.

Към 17.00 часа българско време фючърсите на нефт Брент с доставка през октомври се покачват с 2,5% към 96 $ за барел, задълбочавайки вчерашното повишаване с 1,4% и откакто по-рано в сряда доближиха 6-месечни ценови дъна към 91,50 $ за барел.

Септемврийските фючърси на американския лек недопечен нефт пък нарастват с 2,2% назад над 90 $ за барел, откакто по време на търговията във вторник и те удариха 6-месечно ценово дъно към 85,85 $ за барел.

Това съставлява повишаване на петролните фючърси за втора поредна сесия на търговия след четири следващи дни на спад най-много вследствие на напъните за възобновяване на така наречен нуклеарна договорка с Иран, която би довела до увеличение на иранския експорт на нефт с към 2,5 млн. барела дневно.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР