Петролът поскъпва в опит да се възстанови от загубата от

...
Петролът поскъпва в опит да се възстанови от загубата от
Коментари Харесай

Цените на петрола отново тръгнаха нагоре след спада предишната седмица

Петролът нараства в опит да се възвърне от загубата от предходната седмица, провокирана от появяването на новия африкански вид на ковид, оповестява Bloomberg.

Европейският вид Брент нараства с 4,1% до 75,70 $ за барел, до момента в който цената на американския лек недопечен нефт West Texas Intermediate записва растеж от 5,03% до 71,58 $ за барел.

Трейдъри и вложители чакат реакцията от представителите на Организацията на страните експортьорки на нефт и техните съдружници, водени от Русия, по отношение на координираното освобождение на размери от стратегическите запаси на Съединени американски щати и други развити стопански системи и предизвестието на Световната здравна организация (СЗО) за рисковете към разпространяването на омикорн разновидността на ковид.

В същото време Япония разгласи, че ще забрани влизането на задгранични жители заради опасения по отношение на новия вид на Covid-19. СЗО към този момент записва случаи на инфектирани с новия вид в редица страни по света, като уточни, че подробният му разбор ще отнеме от дни до няколко седмици.

Миналата седмица петролните цени се намалиха, откакто доближиха няколкогодишен връх през октомври вследствие на проектите за координирано освобождение на количества от националните стратегически запаси на някои от най-големите потребители на нефт като Съединени американски щати, с цел да лимитират растежа на цените на „ черното злато “.

Разпродажбата се задълбочи в края на предходната седмица с появяването на омикрон разновидността, което накара държавните управления да подхващат редица ограничения за ограничение на новото предизвикателство с ковид, в това число като забранят някои полети.

Рисковете към новия вид на ковид ще бъдат преценени тази седмица от представителите на необятния петролен алианс ОПЕК+, които ще се срещнат, с цел да оценят индустриалната политика. Картелът измести във времето две механически срещи, с цел да даде на своите комисии повече време за оценка на въздействието на болестта. Срещите на ОПЕК и тези на ОПЕК+ ще продължат по проект в сряда и четвъртък.

Групата, която до момента следва своя проект за последователно увеличение на месечния рандеман с по 400 хиляди барела дневно, наподобява все по-склонна да се откаже от този проект, съгласно източници, осведомени с вътрешните диалози.

Един от най-големите петролни трейдъри в света Vitol Group съобщи, че ОПЕК+ евентуално ще заеме по-предпазлива позиция, до момента в който UBS Group AG чака алиансът да спре прибавянето на спомагателни количества към производството или даже да го понижи.

Спадът на цените „ евентуално ще докара до прекъсване на плануваното нарастване на ОПЕК от 400 000 барела дневно за януари “, показва Хайнс.

Въпреки че СЗО разгласи, че следените признаци при новия вариант са леки, държавните управления и фармацевтичните компании не престават да наблюдават с паника обстановката. Англия съобщи, че ще свика незабавна среща на здравните министри от Г-7 по-късно в понеделник, до момента в който в Съединени американски щати президентът Джо Байдън ще даде настояща информация за отговора на неговата администрация против омикрон разновидността.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР