Петролът поевтинява силно за втора поредна сесия на търговия, след

...
Петролът поевтинява силно за втора поредна сесия на търговия, след
Коментари Харесай

Петролът поевтинява, след като Сауди Арамко възстанови производството си

Петролът поевтинява мощно за втора поредна сесия на търговия, откакто компанията " Сауди Арамко " съобщи, че към този момент е възстановила своя индустриален потенциал, който пострада съществено вследствие на въздушните удари по две значими петролни уреди на 14-ти септември, съобщи БНР.

Негативно въздействие върху цените на петролните фючърси оказва и общото напрежение на международните финансови пазари, както и много острото изявление на Доналд Тръмп във връзка с комерсиалните практики в Китай, което беше част от неговата тирада, изнесена пред 74-та сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации във вторник.

То беше последвано от ответна реакция от страна на китайския външен министър Ван И, който упрекна Съединените щати в коридорите на срещата на Организация на обединените нации, че се пробват да спрат развиването на неговата страна, като съобщи, че двете страни би трябвало да се придържат към правилата на невмешателство във вътрешните работи една на друга и да не се пробват да постановат волята си една на друга.

Тази двустранна вербална офанзива възобнови инвеститорските терзания по отношение на изхода от идните търговски договаряния САЩ-Китай при започване на октомври, като участниците на финансовите пазари като че ли пренебрегват информация на организация Синхуа, че Пекин е подготвен да купува повече американски селскостопански артикули, в това число повече соя и свинско месо, като жест на благосклонност преди подновяването на двустранните диалози.

Според три източника на организация Ройтерс, Саудитска Арабия към този момент е възстановила своя петролен индустриален капаците от 11,3 млн. барела дневно. Петролното находище Хурайс на държавната компания " Сауди Арамко " към този момент добива 1,3 млн. барела дневно, а по-голямото находище Абкайк - 4,9 млн. барела на ден откакто при започване на седмицата производството беше към 3 млн. барела дневно.

Късно нощес пък Американският петролен институт (API) регистрира увеличение на петролните складови ресурси в Съединени американски щати с 1,4 млн. барела за седмицата до 20-и септември при упования на финансовите пазари за намаляване с 200 хиляди барела.

Всички това предизвика ново намаляване на петролните фючърси през днешната търговия с към 1,5% към двуседмични дъна, откакто във вторник те поевтиняха с над 2%.

Фючърсите на петрола брент с доставка през ноември се намаляват с 1,51% към 62 $ за барел, а тези на американския лек недопечен нефт с доставка през ноември - с 1,4% към 56,40 $ за барел. По този метод и двата вида фючърси към този момент се търгуват в най-ниски равнища 13-ти септември - единствено ден преди въздушните удари по " Сауди Арамко ", които изстреляха за малко петролните цени с близо 20% към 4-месечни върхове надлежно към 70 $ и за барел и към 63,30 $ за барел. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР