Петролът поевтинява през първата половина на днешната търговия, след като

...
Петролът поевтинява през първата половина на днешната търговия, след като
Коментари Харесай

Петролът поевтинява

Петролът поевтинява през първата половина на днешната търговия, откакто в сряда администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в облекчи глобите върху петролния бранш на Венецуела в отговор на съглашението, реализирано сред държавното управление, президента Николас Мадуро и опозиционните партии на латиноамериканската страна за изборите през 2024 година Това е най-мащабното анулиране на ограничавания, наложени на Каракас, от ерата на президента Тръмп. 

Нов общ лиценз, публикуван от Министерството на финансите на Съединени американски щати, позволява на членката на ОПЕК Венецуела, която беше под смазващи наказания от 2019 година насам, да създава и изнася нефт на определени от нея пазари през идващите шест месеца без ограничавания.

Анализатори пресмятат, че облекчаването на американските наказания по отношение на Венецуела може да разреши на страната да изпомпва още към 200 хиляди барела дневно, или скок от почти 25% в производството, който да добави барели към относително затегнатия международен пазар.

Към 13.00 часа българско време фючърсите на нефт Брент поевтиняват с малко над 2% към 89,60 $ за барел, а тези на американския лек недопечен нефт WTI - с 1,60% към 86,90 $ за барел, заличавайки тяхното вчерашно повишаване до двуседмични върхове, надлежно към Щатски долар 93 и Щатски долар 89,90 за барел, което беше вследствие на апелите на Иран за налагане на петролно ембарго на Израел.

ОПЕК обаче не сподели признаци да поддържа иранските апели, което парира част от възобновените инвеститорски терзания, че ескалиращите разтърсвания в Близкия изток могат да причинят спиране на световните доставки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР