Петролът поевтиня в азиатската търговия под натиска на рекордния добив

...
Петролът поевтиня в азиатската търговия под натиска на рекордния добив
Коментари Харесай

Спад на цените на петрола в Азия

Петролът поевтиня в азиатската търговия под натиска на рекордния рандеман на Съединени американски щати, който докара до мощно увеличение на петролните запаси, осведоми Ройтерс.

Извън Съединени американски щати обаче петролният пазар остава напрегнат, откакто изтече срокът на изключенията, които позволяваха на няколко страни да продължат да купуват ирански нефт макар глобите на Вашингтон. Същевременно политическата рецесия във Венецуела ескалира, а ОПЕК продължава да сдържа предлагането.

Лондонският Брент от Северно море, чиято цена е референтна за европейския пазар, поевтиня с 27 цента или с 0,4 на 100 до 71,91 $ за барел през днешния ден в ранната търговия.

Американският лек недопечен нефт отстъпи 19 цента или 0,3 на 100 до 63,41 $ за барел.

Цените на суровия нефт мощно се намалиха, откакто петролните запаси на Съединени американски щати набъбнаха до най-високото си ниво от 2017 година, отбелязва анализатор.

Агенцията за енергийна информация заяви нощес, че запасите от недопечен нефт на Съединени американски щати предходната седмица са се нараснали до най-високото равнище от септември 2017 година, отбелязвайки скок с 9,9 милиона барела до 470,6 милиона барела. Добивът е сложил връх от 12,3 милиона барела на ден, до момента в който в същото време темповете на преправка на суровината са се забавили.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР