Петрич. Всичко, което могат да видят посетителите на античен град

...
Петрич. Всичко, което могат да видят посетителите на античен град
Коментари Харесай

Илияна Попова, зам.-кмет на Петрич: Всичко, което могат да видят посетителите на античен град Хераклея Синтика, е такова, каквото са го оставили древните му обитатели

Петрич. Всичко, което могат да видят посетителите на древен град Хераклея Синтика, е такова, каквото са го оставили античните му жители. Това сподели за Радио „ Фокус “ - Пирин Илияна Попова, зам.-кмет на Община Петрич. Тя напомни, че Общината е номинирана в категория „ Туристическа атракция/обект “ на Годишните награди на Министерството на туризма точно с античния град. По думите ѝ руйните на този град са ситуирани в землището на село Рупите върху южния скат на вулканичното нагорнище Кожух и по този метод античният град е ситуиран на 2 км от храма на Ванга в местността Рупите и на 10 км от град Петрич.
Илияна Попова акцентира, че откритията там единствено се укрепват и консервират. „ В категорията „ Духът на България “ сме утвърдени с Фестивала на кестена, който се провежда всяка есен от 2012 година насам от ДПП „ Беласица “ към Изпълните Агенция по горите с дейното присъединяване на кметовете и читалищните секретари на така наречен подгорски села към Община Петрич. Фестивалът се организира на площада в село Коларово пред читалище „ Яне Сандански “. По време на фестивала може да се насладите на най-хубавото от неповторимата природа на планината, както и на най-интересното от културата и бита на локалните хора. Всяко обитаемо място, ситуирано в полите на планината Беласица се показва със своя неповторима шатра, на която са изложени вкусни ястия и занаятчийски артикули, присъщи за селото “, добави заместник-кметът. Тя добави, че в категория „ Туристическо събитие “, са номинирани с Национален туристически поход „ По стъпките на Самуиловите войни “, който се провежда за първи път във връзка честванията за 1000 години от ръководството на цар Самуил през октомври 2014 година. Илияна Попова уточни, че оттогава този поход се е трансформирал в традиция и се организира всяка година през първата неделя от месец октомври, като тази година в него са взели присъединяване над 150 души.
Натали СТЕФАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР