Петра Влъхова най-накрая спечели своята първа победа за сезона в

...
Петра Влъхова най-накрая спечели своята първа победа за сезона в
Коментари Харесай

Влъхова триумфира във Флахау, Шифрин не успя да запише победа №83

Петра Влъхова най-сетне завоюва своята първа победа за сезона в Световната купа по ски-алпийски дисциплини, откакто завоюва нощния слалом във Флахау (Австрия). За нея това е трети триумф в австрийския курорт, след успехите ѝ през 2019 и 2020.

Словачката се възползва оптимално от обстоятелството, че нейният треньор Мауро Пини бе редил трасето в първия манш и даде първото време в него. Така тя си обезпечи преднина от 0.17 секунди пред Микаела Шифрин (САЩ) преди второто втурване. В него Влъхова даде втория най-хубав резултат, само че това ѝ бе изцяло задоволително за успеха, с крайния задатък от 0.43 пред Шифрин.
 Влъхова взе задатък пред Шифрин след първия манш във Флахау Влъхова взе задатък пред Шифрин след първия манш във Флахау
Американката през днешния ден имаше първи късмет да завоюва своята 83-та победа в Световната купа, с която да излезе еднолично отпред във безконечната класация при дамите. В момента Шифрин споделя първото място със своята сънародничка Линдзи Вон. Повече победи от двете в Световната купа въобще има единствено именитият швед Ингемар Стенмарк, който приключи своята кариера с 86 триумфа.

Третото място на подиума във Флахау през днешния ден бе за Лена Дюр (Германия), която приключи на 0.85 секунди от Влъхова. Германката бе четвърта след първия манш, само че завоюва една позиция във втория, с помощта на отпадането на хърватката Зринка Лютич. Четвърта и пета през днешния ден финишираха Уенди Холденър (Швейцария) и Паула Молцън (САЩ), които останаха на надлежно 1.54 и 2.15 секунди зад победителката.

Със своята първа победа за сезона Влъхова се затвърди на второто място в генералното класиране за Световната купа, в което с актив от 796 точки тя изостава с 399 от лидерката Шифрин. Трета с 569 пункта е четвъртата от през днешния ден Холденър.

В класирането в дисциплината слалом отпред с 605 точки е Шифрин, втора с пасив от 135 е Холденър, а тройката се затваря от днешната победителка, която е на единствено 10 пункта зад швецарката.

Световната купа при дамите продължава този уикенд със стартове в скоростните дисциплини в Санкт Антон (Австрия). Програмата там програмата планува в събота да се организира петото за сезона втурване, а за неделя е заложен третият супергигантски слалом. Това ще са първи стартове в скоростните дисциплини от близо месец насам, когато бяха надпреварите в Санкт Мориц (Швейцария).

Следващият старт в техничните дисциплини ще бъде след тъкмо две седмици, когато ще се организира гигантският слалом в Кронплац (Италия). Преди това с изключение на скоростните надпревари в Санкт Антон ще се проведат и тези в Кортина д`Ампецо (Италия), където сред 20 и 22 януари ще има два супергигантски слалома и едно втурване на „ Олимпия каузи Тофане “.

Снимки: Imago | Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР