Петра Квитова е далеч от върховата си форма, но категорично

...
Петра Квитова е далеч от върховата си форма, но категорично
Коментари Харесай

Тотална доминация: Сакари отпусна едва 3 гейма на бивша шампионка от Уимбълдън

Петра Квитова е надалеч от върховата си форма, само че изрично днешната й загуба е една от най-тежките през последните години. Чехкинята не съумя даже за миг да се опълчи на Мария Сакари и след тъкмо 65 минути игра и резултат 6:3 6:0 напусна шампионата в Индиън Уелс. Световната номер шест потегли решително към осминафиналната фаза, а там чака Дария Савил или Елизе Мертенс.

Откриващият сет бе равносилен и лишен от конспирация. Началните геймове бяха безусловно доминирани от сервиращите, които без никакви съмнения печелеха подаванията си и точно на това се дължеше запазването на паритета в резултата до 3:3. Изведнъж Сакари пречупи съпротивата на съперничката си, осигурявайки си правото да сервира за триумф в частта. Квитова бе на път да заличи пасива си, само че пропиля две точки за брейк и разреши на своята съперничка да се приближи на собствен ред до място в идващия кръг.

Най-добрата гръцка състезателка имаше цялостния надзор още от началото на последвалия сет. Играта на Квитова претърпя цялостен разпад и международната номер две въобще не успяваше да се опълчи на въодушевената си съперничка, която нито за миг не разреши да загуби централизация и след едвам 25 минути " върза геврек " на Петра, който подсигурява мястото й в осминафиналите.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР